Utorak, 30. travnja 2024.
Home Aktualno Otputujte kroz vrijeme i upoznajte Podravinu u Prvom svjetskom ratu

Otputujte kroz vrijeme i upoznajte Podravinu u Prvom svjetskom ratu

0
Otputujte kroz vrijeme i upoznajte Podravinu u Prvom svjetskom ratu
Izvor: digitalni repozitorij "Koprivnička kulturna baština".
Koprivnički knjižničari osmislili su novi digitalizacijski projekt: virtualnu izložbu “Koprivnica i Prvi svjetski rat”. Riječ je o obiteljskim sjećanjima Koprivničanaca i Podravaca na Prvi svjetski rat koje je Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” prikupila tijekom nacionalne kampanje u okviru projekta “Europeana 1914.-1918.”, provedenog u listopadu 2014. godine.

Tu je i povijesno-dokumentarna i publicistička građa koja evocira život Koprivnice i okolice u vrijeme Prvog svjetskog rata, a s druge strane i sudjelovanje stanovnika Koprivnice i Podravine u tzv. “Velikom ratu”. Izložba je također, kažu iz Knjižnice, svojevrsni memento ili hommage svim sudionicima Prvog svjetskog rata iz Podravine, a osobito iz Koprivnice u kojoj, za razliku od nekih okolnih sela, ne postoji spomenik poginulim vojnicima u Prvom svjetskom ratu osim onoga na Židovskom groblju.

Virtualna izložba može se razgledati ovdje, u digitalnom repozitoriju “Koprivnička kulturna baština” gdje se već nalaze digitalizirana izdanja Glasa Podravine, Podravskog zbornika i drugo.

Izvor: digitalni repozitorij "Koprivnička kulturna baština".
Izvor: digitalni repozitorij “Koprivnička kulturna baština”.
zatvori