Četvrtak, 3. listopada 2024.

Uočili ste problem u vašoj okolici? Prijavite ga gradskoj vlasti putem nove aplikacije

Građanima Koprivnice od sada je na raspolaganju aplikacija Gradsko oko. Putem nje mogu prijavljivati probleme koje uočavaju u Koprivnici, ali i pratiti u kojoj je fazi njihovo rješavanje.

– Sam cilj je da sve što želite ili što vam smeta u samom gradu možete poslikati, prijaviti i kroz ovu aplikaciju proslijediti nama pa ćemo mi to proslijediti nadležnim službama te vam dati krajnji odgovor – rekao je danas novinarima koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Instalacija aplikacije je jednostavna – mobilna verzija može se preuzeti na App Storeu ili Google Playu, a s aktivnostima u sustavu može se početi nakon aktivacije profila. Sustav je dostupan i na desktop verziji na stranici koprivnica.oko.hr.

Screenshoot.

– Ono što je meni najzanimljivije je što će se sad, po prvi puta moći vidjeti gdje i kod koga je sam predmet i sam slučaj te u kojoj je fazi krajnjeg rješenja – smatra gradonačelnik Jakšić.

Podsjetimo, građanima Koprivnice već nekoliko godina dostupna je aplikacija zakrpaj.to, a glavna razlika ovih dviju aplikacija je da Gradsko oko obuhvaća cijeli sustav grada sa svim gradskim tvrtkama, a ne samo Komunalac.

Gradsko oko već neko vrijeme koriste komunalni redari, a iz Gradske uprave sada su aplikaciju odlučili otvoriti prema građanima. Nadaju se da će na taj način olakšati posao komunalnih redara s obzirom na to da o cijelom gradu brinu dva komunalna i jedan prometni redar.

Grad Koprivnica aplikaciju plaća stotinjak eura godišnje. Istu aplikaciju koriste već brojni hrvatski gradovi.

Slušaj uživo
zatvori