Srijeda, 24. travnja 2024.

Zakrpaj.to: Mobitelom prijavite komunalne probleme na licu mjesta

Još jedna novost stiže nam iz koprivničkog Komunalca. Koprivnica se, naime, uključila u mrežu gradova i općina koji koriste internetski sustav zakrpaj.to, putem kojega građani mogu svojim mobilnim uređajima brzo prijaviti komunalne probleme: razbacani otpad, rupe na cesti, pokvarenu javnu rasvjetu, grafite, razbijene klupe i drugi inventar, slomljene grane i slično.

Kako biste s lica mjesta prijavili nastali problem, morate na svoj mobilni uređaj instalirati aplikaciju zakrpaj.to, fotografirati i opisati što se dogodilo te ostaviti ime i adresu e-pošte na koju će vam stići obavijest o rješavanju problema.

Alternativno, problem možete prijaviti i putem internetske stranice zakrpaj.to – odaberite Koprivnicu, pronađite lokaciju problema na karti i prijavite ga. Dalje preuzimaju Komunalac i gradske službe. Sustav radi na obostranu korist: mjerodavni imaju bolju evidenciju problema, a građani uvid u dinamiku rješavanja njihovih, ali i drugih prijava. Sve prijave, naime, nalaze se na jednome mjestu, a građanima će stići obavijest na adresu e-pošte čim problem koji su prijavili bude riješen. Status rješavanja određenog problema moguće je provjeriti u svakom trenutku na internetskoj stranici sustava.

Naravno, probleme još uvijek možete prijavljivati i tradicionalnim putem – izravno Komunalcu ili Gradskoj upravi.

Sustav zakrpaj.to izradio je Geodetski zavod Rijeka.

Stigle prve prijave

Recimo i da su građani Koprivnice već počeli koristiti ovu novu mogućnost i prijavili neke od problema u našem gradu: u trenutku pisanja ovoga teksta na popisu je rupa na parkiralištu na Trgu kralja Tomislava, a netko je prijavio i kako pametna klupa ispred Komunalca – ne svijetli. Taj je problem već označen kao riješen i odgovor glasi kako je upit proslijeđen izvođaču radova. No, kako smo nedavno objavili, pametne klupe sada su u zimskom načinu rada u kojemu štede energiju, a prva stavka na popisu štednje je noćna rasvjeta. Stoga ne treba čuditi ako su u mraku.

Popis trenutno prijavljenih problema u Koprivnici možete vidjeti na koprivnica.zakrpaj.to.

zatvori