Subota, 27. travnja 2024.
Home Aktualno VIDEO Svi pišu o Mađerovom performansu u Saboru, evo što o njemu kaže prozvani župan Koren

VIDEO Svi pišu o Mađerovom performansu u Saboru, evo što o njemu kaže prozvani župan Koren

0
VIDEO Svi pišu o Mađerovom performansu u Saboru, evo što o njemu kaže prozvani župan Koren
HSS-ov saborski zastupnik, predsjednik HSS-a Koprivničko-križevačke županije Mladen Mađer danas je u sabornici istresao smeće ispred predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Govoreći o, kako kaže, zaboravljenim problemima Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica u Koprivničkom Ivancu, Mađer je sa saborske govornice upozorio da se građani žale na stalni smrad te da u obližnjem potoku Gliboki ugibaju ribe zbog odlagališta. No unatoč apelima, rekao je, do danas ništa nije poduzeto. Štoviše, podsjetio je i na planove da se RCGO-u Piškornica za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske priključe još dvije županije – Virovitičko-podravska i Bjelovarsko-bilogorska.

Podsjetio je Mađer i da si je bivši direktor Piškornice Mladen Jozinović isplatio milijunski bonus i da novac još nije vratio.

Na kraju je, obraćajući se predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću, poručio:

– Predsjedavajući, vi dolazite iz Bjelovara, zemite si to smeće, nama je dosta i našeg. Zemite si i Korena. Dajte Podravcima čistu vodu i čisti zrak.

U tom trenutku ispred predsjednika Sabora teatralno je rasuo vreću punu papira i dodao:

– Ovako se slučajno smeće rasipavalo i u Piškornici, a nitko nije odgovarao.

Predsjednik Jandroković pozvao ga je da smeće pokupi za sobom, što je Mađer na kraju i učinio. Njegov performans prenesla je većina nacionalnih medija, a naknadno se očitovala i županijska organizacija HSS-a.

– “HSS-ovom saborskom zastupniku Mladenu Madjeru slučajno je ispalo smeće u sabornici, baš kao što otpad iz Piškornice slučajno završava u potoku Gliboki i podzemnim vodama i truje lokalno stanovništvo, a po tom pitanju se ništa ne poduzima.” – piše između ostalog u priopćenju.

– Njegov nastup govori toliko o njemu da tu nemam što komentirati. Sve povrh toga bilo bi suvišno – kratko nam je pak komentirao prozvani župan Darko Koren.

zatvori