Utorak, 1. listopada 2024.

TOMISLAV IVKOVIĆ nakon Medulina: Imat ćemo momčad koja će biti bolja od jesenske

Slaven Belupo je u Medulinu završio drugi dio priprema gdje je uz svakodnevne treninge sudjelovao na Arena Cupu i osvojio šesto mjesto.

U četiri prijateljska nastupa koprivnička je momčad odigrala neodlučeno s Interom (3:3), izgubila od banjalučkog Borca 1:0, pobijedila Hrvatski dragovoljac 3:1, te u susretu za konačni plasman izgubila od aktualnog prvaka BiH Zrinjskog iz Mostara na jedanaesterce, nakon što je utakmica završila 1:1.

— Bile su to pripreme nešto drugačije nego što je uobičajeno, radilo se vrlo naporno i maksimalnim intenzitetom, tako da je kod igrača prisutan određeni umor — kazao je trener Tomislav Ivković za službene internetske stranice kluba i nastavio:

— Kako je do prve proljetne utakmice ostalo još desetak dana polako ćemo popuštati s jačinom rada i nastojati što više osvježiti svakog igrača. U četvrtak nastavljamo s treninzima na koprivničkom stadionu, dok u subotu gostujemo kod Ferencvarosa u Budimpešti što će sigurno biti naša najbolja provjera prije proljetnog natjecanja.

U dosadašnjem dijelu priprema prigodu za nastup trener Ivković je dao svim igračima koji su bili u Medulinu, osim onima koji nisu mogli nastupiti zbog lakših ozljeda.

— Provjerio sam svakog od njih i mogu reći da sam zadovoljan pristupom koji su pokazali, ali nisam previše zadovoljan igrom koju smo pružili. Bilo je dobrih poteza, ali isto tako i loših. Vjerujem da ćemo to ispraviti do nastavka prvenstva i biti na znatno boljoj razini od jesenske.

Iako je još prerano govoriti od standardnom sastavu, na medulinskim utakmicama se ipak vidjelo da koprivnički strateg već polako slaže “kockice” početne jedanaestorice.

— Svakako da već imam momčad koja će krenuti u nastavak prvenstva, osim možda dvije dvojbe koje ću vrlo brzo otkloniti, jer proljetni je dio gotovo pred vratima. Usto, još ću odlučiti hoćemo li u zadnjoj liniji igrati s trojicom ili četvoricom igrača, što će naravno ovisiti o našim suparnicima. Uglavnom mislim da ćemo biti jači nego u jesenskom dijelu. Najvažnije da su nam dosadašnje pripreme prošle bez nekih većih ozljeda i nadam se da će tako ostati do početka proljetnog prvenstva kada imamo prvi nastup u Zaprešiću s Interom — završio je Tomislav Ivković, trener Slavena Belupa.

Podsjetimo, nogometaši Slaven Belupa “generalku” će igrati u subotu protiv Ferencvarosa u Budimpešti.

Slušaj uživo
zatvori