Nedjelja, 28. travnja 2024.
Home Poklanjamo IMAMO DOBITNICU Evo koga vodimo na Shakespeareovog ‘Cezara’

IMAMO DOBITNICU Evo koga vodimo na Shakespeareovog ‘Cezara’

0
IMAMO DOBITNICU Evo koga vodimo na Shakespeareovog ‘Cezara’
Foto: Damir Chytil.
Kazališna predstava ‘Cezar’ W. Shakespearea u režiji slovenskog redatelja Jerneja Kobala u četvrtak gostuje u Koprivnici, a portal Drava.info poklanja vam ulaznice.

Dvije ulaznice za predstavu osvojila je Vedrana Vanđija.

Predstava Cezar temelji se na općepoznatoj drami Williama Shakespearea “Julije Cezar”. Radi se o adaptaciji koja u središte zbivanja postavlja zakulisna zbivanja političkih spletki. Igra je to o moći, političkom oportunizmu, pohlepi, prevari, idealima, moralu i etici, gdje je čovjek podređen ideji i gdje je u svrhu postizanja cilja dozvoljeno sve.

Predstava istražuje vezu između starog Rima i današnjice te otkriva koliko se malo toga, ako se uopće išta, u više od dvije tisuće godina promijenilo, kako se i danas ponovno zaplićemo u jedne te iste društvene i političke obrasce i kako brzo zaboravljamo na moral kada žudimo za moći.

Predstava je na rasporedu u četvrtak, 31. kolovoza19:30 u dvorani Domoljub. Ulaznice po cijeni od 40 kuna možete kupiti na blagajni Domoljuba ili rezervirati na mail [email protected] ili telefon 048/222-390.

zatvori