Subota, 5. listopada 2024.

Na svečanost otvorenja novog bibliobusa dolazi ministrica kulture i medija

Novi bibliobus koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović na teren bi trebao izaći početkom rujna, a svečanost otvorenja održat će se u petak 30. kolovoza na Zrinskom trgu.

Na ovaj događaj stiže i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, a s nekoliko prigodnih riječi obratit će se i koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić, koprivničko-križevački župan Darko Koren te ravnatelj knjižnice Karlo Galinec.

Ovaj program svojim nastupom uveličat će mališani iz Dječjeg vrtića Bregunica iz Novog Virja.

Podsjetimo, novo vozilo izrađivalo se u Sloveniji, a ono će uvesti mnoge novine te unaprijediti pružanje knjižnične usluge za velik broj malih i velikih čitača diljem županije. Kamionsko podvozje za novi bibliobus koprivnička knjižnica nabavila je još krajem 2022. godine, no ono je u ljeto prošle godine otputovalo u Maribor u tvrtku koja je izrađivala kompletnu nadogradnju podvozja.

>> FOTO: RADI SE NOVI BIBLIOBUS Mikec: Svaki centimetar prostora je pomno isplaniran, imat će široki ulaz s dvostrukim vratima i razne usluge

Kada je pak riječ o starom vozilu, ono ove godine puni 20 godina, a inače ovakva specijalna vozila kojima je namjena da budu pokretna knjižnica imaju osnovni rok trajanja od 10 godina. Koprivnički bibliobus tako je odradio dvostruki radni vijek i počeo je pokazivati znakove starenja. Dio radnog vijeka nije imao ni garažu pa je i to utjecalo na koroziju i probleme s prokišnjavanjem.

>> FOTO Razgledali smo novi bibliobus koprivničke knjižnice

Spomenimo da novi bibliobus ima razne nove sadržaje i mogućnosti, a u planu je i proširenje usluga.

Slušaj uživo
zatvori