Utorak, 8. listopada 2024.

Specijalna vozila u punom pogonu, evo što rade na gradskim cestama

Oprema i vozila za održavanje sustava odvodnje nabavljeni u sklopu projekta Aglomeracija Koprivnica u punom su pogonu.

Poručili su tako iz Koprivničkih voda i dodali da njihovi zaposlenici educirani za rad s najsuvremenijom opremom za održavanje sustava javne odvodnje ovog ljeta intenzivno rade na održavanju i pranju cjevovoda odvodnje na području Koprivnice.

– U sklopu spomenutog projekta lani su nabavljena dva specijalna vozila vrijedna 715.000 eura koja se svakodnevno koriste za održavanje sustava javne odvodnje, a za čišćenje sustava koristi se i treće vozilo – takozvana canal jet cisterna koja je nabavljena prije 10-ak godina. Nabavom novih vozila intenziviralo se pranje cjevovoda, odnosno uklanjanje nataloženog mulja i zaostalog kamenja i šljunka, a sav otpad od pranja odvozi se na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u naselju Herešin gdje se zbrinjava na ekološki ispravan način – objašnjavaju u KC vodama.

>> FOTO Aglomeracija ulazi u završnu fazu, Petras: U Koprivnici su radovi dovršeni na novoj mreži, još se rekonstruira postojeća i slijedi sanacija

Posljednjih dana na redu su bile ulice koje pripadaju slivu kolektora 1, dakle Miklinovec, Ulica braće Radića i Mosna ulica.

– Ovisno o profilu cjevovoda i njegovoj zapunjenosti, dnevno se u prosjeku očisti od 350 do 700 metara sustava javne odvodnje – zaključuju.

Izvor: Koprivničke vode
Slušaj uživo
zatvori