Srijeda, 15. svibnja 2024.

Učenici iz Podravskih Sesveta priključili se projektu ‘Igre unplugged’

U Osnovnoj školi Braća Radić provodi se zanimljiv projekt “Igre unplugged“, o čemu smo već pisali, a sad su se svemu priključili i učenici iz Podravskih Sesveta.

Naime, učenici petih razreda i njihovi učitelji ugostili su učenike od petog do osmog razreda iz Podravskih Sesveta i njihove učitelje. Dan je tako proveden u druženju i igri, navodi Natalija Flamaceta Magdić.

Učitelji i stručni suradnici škole u suradnji s Muzejom grada Koprivnice i koprivničkim mušketirima iz Udruge Anno Domini organizirali su za učenike petog razreda te goste iz Podravskih Sesveta upoznavanje Koprivnice i dijela njezine povijesti i kulture.

– Dan je počeo posjetom koprivničkom muzeju i galeriji gdje su učenici upoznali djelovanje ovih ustanova kao i trenutni postav galerije. Ispred zgrade muzeja za njih su organizirane igre koje su se nekada igrale – slijepi miš, mlin s grahom kao figuricama, fant i crna kraljica – kazala je.

>> Radići sudjeluju u zanimljivom projektu, Flamaceta Magdić: Cilj je potaknuti djecu na druženje bez ekrana, postoji igra i bez tehnologije

Učenici su zatim posjetili koprivničku Bašću gdje su se upoznali s oružjem koje se koristilo u doba renesanse te su se mogli okušati u gađanju lukom i strijelom.

– Druženje je nastavljeno u školi i dvorištu škole gdje su učenici skakali gumi-gumi, igrali različite društvene igre, lanac probijanac, graničar, igru tišine i druge – objašnjava.

Dodajmo kako je uzvratan posjet Radića Podravskim Sesvetama u lipnju.

zatvori