Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce slavi rođendan, Ostriž: Uvijek nas potaknete da budemo bolji ljudi

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce danas obilježava svoj 61. rođendan.

Tom prilikom pripremljen je i svečani program u kojem sudjeluju svi učenici centra, a koji su se vrijedno spremali uz pomoć učiteljica i odgajateljica.

>> Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko Sunce sutra slavi rođendan, Popović: Godinu je obilježila humanitarna akcija ‘Na putu s nama’

Ravnateljica Radmila Popović istaknula je kako je veseli što svemu prisustvuje puno roditelja, umirovljenika i ostalih uzvanika te je svima zahvalila na velikoj podršci.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Djeca su marljivo uvježbavala program s učiteljicama i odgajateljicama. Od prošlog rođendana do ovog bilo je jako puno važnih događaja. Naime, dobili smo dijamantni status Međunarodne Eko-škole čime se jako ponosimo. Ove godine smo nakon duže pauze ponovno bili domaćini jednom lijepom natjecanju za učenike s teškoćama u razvoju “Ja u prometu”. Naši su učenici sudjelovali i na državnom prvenstvu školskih sportskih klubova i vratili su se s pet medalja, od čega čak tri zlatne. Istaknula bih i jedan projekt koji se provodio četiri godine i završio je 30. travnja, a riječ je o projektu “Attend” koji je usmjeren na pružanje podrške i ostvarivanju jednakih mogućnosti obrazovanja za učenike s teškoćama u razvoju. Kroz taj projekt smo sjajno opremili našu školu opremom za potpomognutu komunikaciju – kazala je.

Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž u svom je obraćanju rekla kako vjeruje da će svi s današnje predstave otići s osmijehom na licu.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Jako mi je drago da ćemo danas vidjeti svu djecu tijekom svečanog programa. Rođendan je prigoda i da osoblju zahvalimo na svemu što rade tijekom godine, a uvijek nas potaknete i da budemo bolji ljudi. Tu su i humanitarne akcije, a tako postajemo senzibilniji i odrađujemo stvari koje bi možda prošle neprimijećene – navodi.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren istaknuo je važnost Podravskog sunca za cijelu zajednicu.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Izvor svega je upravo Sunce koje obasjava sve one koji misle da ga nema, a to predstavlja Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce u našoj zajednici. Zahvaljujući vašoj ulozi u zajednici možemo reći da imamo senzibilitet za sve one kojima je potrebna takva pomoć – zaključio je.

Dodajmo kako su program svečanosti vodili učenik Petar i učiteljica Sanja, a mnogobrojna publika uživala je u plesnim nastupima, recitacijama i pjesmama.

zatvori