Srijeda, 15. svibnja 2024.

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko Sunce sutra slavi rođendan, Popović: Godinu je obilježila humanitarna akcija ‘Na putu s nama’

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko Sunce sutra obilježava svoj rođendan.

Kako nam je kazala ravnateljica Radmila Popović ovogodišnja proslava nešto je skromnija nego prošlogodišnja, a u svečanom programu sudjelovat će svi učenici.

– Djeca su marljivo uvježbavala program s učiteljicama i odgajateljicama. Od prošlog rođendana do ovog bilo je jako puno važnih događaja. Naime, dobili smo dijamantni status Međunarodne Eko-škole čime se jako ponosimo. Ove godine smo nakon duže pauze ponovno bili domaćini jednom lijepom natjecanju za učenike s teškoćama u razvoju “Ja u prometu”. Naši su učenici sudjelovali i na državnom prvenstvu školskih sportskih klubova i vratili su se s pet medalja, od čega čak tri zlatne. Istaknula bih i jedan projekt koji se provodio četiri godine i završio je 30. travnja, a riječ je o projektu “Attend” koji je usmjeren na pružanje podrške i ostvarivanju jednakih mogućnosti obrazovanja za učenike s teškoćama u razvoju. Kroz taj projekt smo sjajno opremili našu školu opremom za potpomognutu komunikaciju – poručila je.

Snimio Valentino Štefanek.

Godinu je obilježila i humanitarna akcija “Na putu s nama” za kupnju kombija.

– Ta nam akcija nije bila važna samo u financijskom smislu jer smo osjetili i veliku podršku lokalne zajednice. Sretni smo što smo proveli tu akciju, a i odaziv ljudi je bio velik pa smo stekli brojne nove prijatelje – navodi.

U nadolazećem razdoblju planova je mnogo pa nam je ravnateljica Popović kazala nešto i o tome.

– Nemamo neke posebno velike planove, već više manjih tako da ne bi ništa od toga izdvajala. No, usmjereni smo prema stvaranju boljih uvjeta za pružanje podrške djeci s teškoćama u razvoju i to od rane razvojne podrške do pružanja podrške odraslim osobama s invaliditetom. Namjeravamo se kadrovski pojačati, širiti usluge i naravno osuvremenjivati svoj rad uz praćenje modernih metoda i načina rada. U našoj se praksi puno toga mijenja i jednostavno moramo biti u toku – zaključila je.

Tekst pripremile Adela Zember Antolić i Hana Volenik. 

zatvori