Subota, 20. srpnja 2024.

U stožeru HDZ-a dali izjavu za medije, posebnu čestitku uputili mladima na izlaznosti

U stožeru Hrvatske demokratske zajednice u Koprivnici održana je konferencija za medije na kojoj su govorili Darko Sobota, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i Ratimir Ljubić, predsjednik Gradskog odbora.

Siguran novi mandat s trećeg mjesta na listi u IV. Izbornoj jedinici ima Darko Sobota, dosadašnji zastupnik i načelnik Općine Kalinovac. Ovdje je HDZ u koaliciji s HSLS-om, HDS-om, HNS-om i HSU-om, a nositelj je Ivan Anušić.

HDZ je prema nepotpunim rezultatima osvojio većinu u II. i IV. Izbornoj jedinici.

– Čestitam glasačima što su u velikom broju izašli na parlamentarne izbore, a posebno mlađim ljudima. To je ohrabrujuće za Republiku Hrvatsku. Hvala svima koji su nam dali glas, moram reći i u II. i u IV. Izbornoj jedinici. Privremene rezultate koje vidimo, daju nam za pravo da očekujemo da će HDZ na ovim izborima uvjerljivo pobijediti i sa svojim koalicijskim partnerima u narednom periodu formirati Vladu Republike Hrvatske – kazao je Sobota.

– Hvala svim biračima koji su izašli na birališta u velikom broju, to je dokaz da naši sugrađani misle i žele sudjelovati u demokratskim procesima i da su pokazali interes da izaberu svoje kandidate. Za Koprivnicu i županiju mogu reći da je HDZ povećao svoj rezultat od prije četiri godine. Hvala svima koji su dali glas HDZ-u – dodao je Ljubić.

>> FOTO Pobjednička atmosfera u stožeru HDZ-a: ‘Čekamo konačne rezultate, brojke će ići gore’

Pripremili Tomislav Matijašić i Goran Generalić.

zatvori