Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO Pobjednička atmosfera u stožeru HDZ-a: ‘Čekamo konačne rezultate, brojke će ići gore’

U izbornom stožeru Hrvatske demokratske zajednice u Koprivnici u Vargovićevoj s nestrpljenjem se očekuju potpuniji rezultati parlamentarnih izbora.

Privremene brojke s dijela obrađenih biračkih mjesta zasad ne žele previše komentirati, već će to učiniti u službenom obraćanju javnosti u 21.30 sati. U Vargovićevoj su se okupili predstavnici stranačkih organizacija i koalicijskih partnera s područja cijele Koprivničko-križevačke županije odnosno dijela II. i IV. Izborne jedinice.

Siguran novi mandat s trećeg mjesta na listi u IV. Izbornoj jedinici ima Darko Sobota, dosadašnji zastupnik HDZ-a i načelnik Općine Kalinovac. Ovdje je HDZ u koaliciji s HSLS-om, HDS-om, HNS-om i HSU-om, a nositelj je Ivan Anušić.

Izlazne ankete komentirao je Darko Sobota.

– Očekujem da će HDZ-u na kraju pripasti i više mandata od ovih iz izlaznih anketa, no nesporno je da smo dobili najviše. Očekujem osam mandata u IV: Izbornoj jedinici – rekao je.

Na pitanje s kojim će se projektima baviti u novom mandatu, Sobota je dodao kako slijedi nastavak gradnje toliko spominjane brze ceste prema Koprivnici te daljnji razvoj jedinica lokalne samouprave.

 

Pripremili Tomislav Matijašić i Goran Generalić.

zatvori