Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Trener Radeljić uoči Hajduka: Koprivnicu opet želim napraviti neosvojivom tvrđavom

Nogometaši Slaven Belupa sutra će u Koprivnici ugostiti Hajduk.

Utakmica 31. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige igrat će se na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš s početkom u 19:10 i bit će to četvrti međusobni susret ovih dviju momčadi u aktualnoj sezoni. Podsjetimo, u sva tri dosadašnja slavio je Hajduk.

Uoči utakmice u klupskim prostorijama Slavena održana je i najavna konferencija za medije na kojoj je novi trener Farmaceuta Ivan Radeljić rekao da je prošlotjedna utakmica protiv Rudeša bila jako teška, no uspješno je okončana rezultatska kriza.

– Hajduk je sam po sebi motiv i imat će respektabilan sastav, a iako imaju par načetih i ozlijeđenih igrača, bit će to sve samo ne lagana utakmica. Želim Koprivnicu opet napraviti neosvojivom tvrđavom kakva je bila u moje vrijeme dok sam igrao – mislim da ovdje nismo izgubili niti jednu utakmicu protiv Hajduka i Dinama. To su sve bile tvrde utakmice i njima je tu uvijek bilo teško i neugodno igrati, a ja sada to želim vratiti u svlačionicu. Dečki moraju to prihvatiti, a tek kad uđemo u “ratnički” mentalitet, onda će protivnici ovdje sigurno teško igrati. Mi ćemo učiniti sve da se oni sutra ne “dignu” protiv nas, to vam garantiram – naglasio je trener i dodao za promjenu mentaliteta treba puno više priče nego rada.

>> Golovima Murića i Šute Slaven preokrenuo protiv Rudeša i uzeo bodove

Ipak, utakmica protiv Rudeša pokazala je da je potreban i rad, dodao je Radeljić.

– Itekako treba i puno rada, u utakmici s Rudešom je bilo dosta škakljivih stvari, no s obzirom na teret utakmice meni su bila bitna samo tri boda. To sam i dobio, a dobio sam i Murića, dečke s klupe koji su donijeli energiju… Neke stvari su još škakljive, no rezultatom sam više zadovoljan nego nezadovoljan – otkrio je.

Za sutrašnju utakmicu s Hajdukom trener nema dvojbe oko početnog sastava.

– Imamo opet problemčić s juniorima jer i oni sutra imaju utakmicu i ona im je jako bitna zbog opstanka pa smo sve juniore oslobodili, no uzimam dva kadeta – Marića i Sokača. Nastavljamo s mladim igračima, a nadam se da će juniori sutra svoje riješiti. U seniorskoj ekipi Šakota ima tri žuta kartona, ostali su svi zdravi i spremni za utakmicu – kazao je.

Osvrnuo se i na trenutnu atmosferu u redovima Hajduka.

– Hajduk je specifična sredina, a Split specifičan grad. Tamo sam prošao kroz cijeli omladinski pogon i igrao sam četiri seniorske godine, a sudjelovao sam u zadnjem naslovu. Ne znam, to su njihovi problemi. Hajduk je za mene moj bivši klub kao i Slaven Belupo – ljudi su doveli sve najbolje što se moglo dovesti, a što se dogodilo – ne znam. Valjda će znati isplivati iz te situacije, samo se nadam da to neće biti sutra, a onda o tom potom – zaključio je Radeljić.

Spomenimo za kraj da su Splićani trenutno trećeplasirana momčad prvenstva s 55 osvojenih bodova, dok je Slaven Belupo osmi s 30. U prošlom kolu Hajduk je poražen na Poljudu od Osijeka, a kao što je već spomenuto, koprivnička momčad slavila je protiv Rudeša u Zagrebu.

>> DOLAZI HAJDUK Posebna regulacija prometa sutra oko Apaša

Ulaznice za utakmicu možete kupiti još danas, a jedna osoba može kupiti četiri ulaznice uz predočenje četiri osobne iskaznice. Iskaznice moraju biti predočene fizički, odnosno dokument ne može biti prikazan kao fotografija na mobitelu ili kao isprintana fotografija na papiru. Svi koji ulaze na stadion moraju imati ulaznicu, uključujući i djecu.

– Molimo sve da što prije kupe ulaznice, a da na dan utakmice što prije uđu na stadion kako bi se izbjegle nepotrebne gužve – poručili su iz koprivničkog kluba.

zatvori