Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Tradicija naših starih i sajam domaćih proizvoda u subotu na Zrinskom trgu, navečer će uslijediti ‘Glazbena šetnja kroz županiju’

Koprivničko-križevačka županija u subotu slavi 31. godišnjicu od osnutka koja se obilježava prigodnim programom.

Obilježavanje je počelo jučer kada su položeni vijenci kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Pri svetom Duhu u Koprivnici, a nastavljeno u dvorani Domoljub i to svečanom sjednicom Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije s podjelom javnih priznanja.

>> U povodu Dana županije položeni vijenci kod Središnjeg križa

>> FOTO Obilježen Dan Koprivničko-križevačke županije, Koren: Iza nas je razdoblje važnih projekata, učinili smo županiju boljim i ljepšim mjestom za život

Program će uslijediti i u subotu na sam Dan županije pa će se tako na Zrinskom trgu od 10 sati održavati manifestacija Tradicija naših starih i sajam domaćih proizvoda. Riječ je o aktivnostima s kulturno-umjetničkim programom, prodajom proizvoda i izložbom tradicijskih kolača, starina, zlatoveza i likovnih djela te promocijom županijske bibliobusne službe.

– Posjetitelje očekuje bogat kulturno-umjetnički program na kojem će nastupati 130 sudionika KUD-ova, folklornih ansambala te likovnih udruga, dok će se na sajmu prodajnog karaktera sa svojim domaćim proizvodima predstaviti oko 60 izlagača, poljoprivrednih gospodarstava, malih obrtnika i udruga – poručili su iz Službe ureda župana.

Aktivnostima tu neće biti kraj jer će se u 18 sati u dvorani Domoljub u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije održati koncert “Glazbena šetnja kroz županiju”. Nastupit će vokalni sastavi i tamburaški orkestri koji će izvesti pjesme Podravine i Prigorja.

zatvori