Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Slavenaši s mladim snagama putuju u Pulu po bodove, trener Radeljić: Neću se prilagođavati nikome, idemo odigrati pravu mušku utakmicu

Nogometaši Slaven Belupa sutra će gostovati kod Istre 1961 u sklopu 32. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige.

Utakmica na Aldo Drosini igrat će se s početkom u 18 sati i bit će to četvrti međusobni susret ovih dviju momčadi u aktualnoj sezoni. Istra ima jednu pobjedu i na svom je terenu slavila rezultatom 2:0, dok smo u Koprivnici gledali dva remija – u petom prvenstvenom kolu bilo je 2:2, a u 23. 1:1.

Na konferenciji za medije sutrašnji susret najavio je trener Slavenaša Ivan Radeljić.

– Idemo odigrati pravu mušku utakmicu protiv Istre koja je s novim trenerom dosta tvrđa i dosta dobro izgleda, no i mi neloše izgledamo tako da će utakmici biti teška. Malo ćemo pomladiti ekipu pa bismo s te strane trebali biti energičniji. Dok sam došao, rekao sam da nema nevažnih utakmica, sve one nose tri boda i svaka je jako bitna kako za mene, tako i za klub i ekipu. Moramo dati svoj maksimum, Istra je ekipa u našem rangu i imamo se čemu nadati, iako smo i protiv Hajduka po meni zaslužili puno više – rekao je trener.

Kad je pak riječ o prošlotjednoj utakmici protiv Hajduka, Radeljić je zadovoljan angažmanom svoje momčadi, iako bodovi nisu otišli na stranu Slavenaša.

– Hajduk je “dobio” utakmicu i na tome im čestitam, kako-tako, a meni je bitno da je moja ekipa dobro izgledala. Jako sam zadovoljan prvim poluvremenom i jako mi je bitno da smo do kraja tražili izjednačenje i zamalo ga uzeli. Prije se to nije događalo, no sada hoće dokad sam ja tu – jednostavno ćemo biti unutra, biti živi i tražit ćemo nešto – poručio je.

>> FOTO Hajduk u Koprivnici prekinuo crni niz poraza, Slaven i dalje predzadnji

Snimio Tomislav Matijašić.

Trener je otkrio da će u sutrašnjoj utakmici igrati i mlađi igrači. Na put ih tako ide pet i dobit će pravu šansu s ozbiljnom minutažom, a na njima je da se pokažu, poručio je Radeljić.

– Neki će početi utakmicu, a neki će ući s klupe. Oni jednostavno moraju odigrati najbolje što mogu, a greške im ne mogu gledati, već mi moraju donijeti energiju, volju i želju. Dat ću im šansu i dobit će ozbiljnu minutažu, a na njima je koliko će to iskoristiti. Bošnjak, Jagušić, Mrdaković, Krušelj i Marić su u kadru, njih vodimo na put. Rekao sam da ću pomlađivati ekipu i tako će i biti, a na našim starijim igračima je da ih podrže – istaknuo je.

Po pitanju taktike, prilagođavanja protivniku nema – kako u sutrašnjoj, tako i u svim ostalim utakmicama.

– Neću se prilagođavati Istri, nisam se ni Hajduku. Mi imamo svoj sistem i svoju igru, tako će biti i ubuduće. Neću se ni prilagođavati ni Dinamu – kazao je.

U svemu je najvažnija volja, ali i energija, nastavio je Radeljić.

– Bez toga nema ozbiljnog nogometa. Sve se nadograđuje na voljni moment, onda dolazi i kvaliteta do izražaja. Energija je nešto što je primarno i što mora postojati, a to ću zahtijevati svaki trening i svaku utakmicu – naglasio je.

Na kraju se osvrnuo i na cilj do kraja sezone. Podsjetimo, nakon Istre Slavenaši će još igrati protiv Gorice, Lokomotive i Dinama, a sezonu će zaključiti utakmicom protiv Rijeke.

– Idemo utakmicu po utakmicu. Cilj mi je skupiti što više bodova i maknuti Slaven s ove pozicije, no na kraju ćemo vidjeti koliko smo bodova uzeli. Jednostavno moramo svaku utakmicu tražiti bodove, tako odrastaju mlađi igrači – zaključio je Radeljić.

Spomenimo da Slaven Belupo u susret ulazi kao deveta momčad prvenstva s 30 osvojenih bodova, dok je Istra osma s bodom više. U prethodnom kolu koprivnička je momčad poražena od Hajduka rezultatom 1:0, dok su Puljani slavili u Osijeku s 3:1.

zatvori