Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Hajduk u Koprivnici prekinuo crni niz poraza, Slaven i dalje predzadnji

Nogometaši Slaven Belupa izgubili su od Hajduka rezultatom 0:1 na domaćem terenu u susretu 31. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige.

Bio je to četvrti međusobni susret ovih dviju momčadi u aktualnoj sezoni. U sva tri dosadašnja slavio je Hajduk.
Utakmica nije dobro počela za Prpića, kojem je na samom početku u srazu sa Šutom pukla arkada te je utakmicu nastavio sa zavojem na glavi.
Krvavi incident ipak nije omeo Hajduk, koji je u Koprivnicu po svemu sudeći došao po bodove – u 12. minuti precizan je Trajkovski koji je neometan pred golom Slavena primio loptu i ‘bili’ su na 0:1. Gosti u idućim minutama nastavljaju s dominacijom i kanonadom prema Slavenovom golu gdje je na mukama vratar Sušak.
Teren nakon ozljede napušta Caimacov, a Slaven Belupo do prvih udaraca prema protivničkom golu dolazi tek nakon pola sata igre, vratara Buljana pokušali su prevariti Šuto i Mioč. Slaven svim silama pokušava nešto učiniti, no zasad je ishod svega žuti karton za Šutu.
Na kraju prvog poluvremena svi su ‘u petoj brzini’, izmjenjuju se prilike u oba šesnaesterca, ali na semaforu ostaje minimalna prednost gostiju.

Nastavak donosi dvije velike prilike za Slaven, gredu je pogodio Štrkalj dok stativu trese Mioč. Pokušava i Hajduk no lopte odlaze pored gola. Napetost je u posljednjim trenucima susreta dovela i do žutih kartona koje su zaradili Moufi, Čuić i Božić. Do kraja susreta bez promjene na semaforu, bodovi odlaze u Split.

Od statistike spomenimo da je Hajduk imao posjed lopte od 63 posto.

U idućem kolu Slaven Belupo gostuje kod Istre, u petak, 26. travnja.

 

 

 

 

 

zatvori