Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO/VIDEO Veselo je na Zrinskom trgu, Koprivničko-križevačka županija slavi svoj 31. rođendan

Koprivničko-križevačka županija slavi 31. godišnjicu od osnutka koja se i danas obilježava prigodnim programom.

Na Zrinskom trgu u Koprivnici počela je manifestacija Tradicija naših starih i sajam domaćih proizvoda. Riječ je o aktivnostima s kulturno-umjetničkim programom, prodajom proizvoda i izložbom tradicijskih kolača, starina, zlatoveza i likovnih djela te promocijom županijske bibliobusne službe. Nastupa oko 130 sudionika KUD-ova, folklornih ansambala te likovnih udruga, dok se na sajmu prodajnog karaktera sa svojim domaćim proizvodima predstavlja oko 60 izlagača.

Spomenimo da su se prigodnim riječima obratili koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Jakšić je tom prilikom zahvalio županu Korenu, njegovim suradnicima i svim izlagačima koji su svake godine ovdje.

– Doista imamo priliku vidjeti sve ono najljepše što Podravina i Prigorje nose u svojoj baštini i tradiciji – rekao je Jakšić i čestitao svima ovaj svečani dan.

Koren je zahvalio Gradu Koprivnici na suorganizaciji ovog programa.

– Moji suradnici i ja se cijelo vrijeme trudimo da otklonimo predodžbu da smo Koprivničko-križevačka županija samo mi koji u njoj radimo. Ne, županija smo svi mi – poručio je Koren i otvorio ovu tradicionalnu manifestaciju.

Aktivnostima tu neće biti kraj jer će se u 18 sati u dvorani Domoljub u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije održati koncert “Glazbena šetnja kroz županiju”. Nastupit će vokalni sastavi i tamburaški orkestri koji će izvesti pjesme Podravine i Prigorja.

Podsjetimo, obilježavanje Dana Koprivničko-križevačke županije počelo je u srijedu kada su položeni vijenci kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Pri svetom Duhu u Koprivnici, a nastavljeno u dvorani Domoljub i to svečanom sjednicom Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije s podjelom javnih priznanja.

>> U povodu Dana županije položeni vijenci kod Središnjeg križa

>> FOTO Obilježen Dan Koprivničko-križevačke županije, Koren: Iza nas je razdoblje važnih projekata, učinili smo županiju boljim i ljepšim mjestom za život

Tekst pripremili Adela Zember Antolić i Goran Generalić.

Slušaj uživo
zatvori