Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO Slavenaši Božić i Gregurina srednjoškolce ‘napalili’ na neuspjeh: Ako nešto jako volite, slijedite svoj put

Dan škole Srednje škole Koprivnica protekao je uz razne kreativne radionice i predavanja pa je tako održana i tribina “Napali se na neuspjeh” u kojoj su sudjelovali nogometaš Slaven Belupa Tomislav Božić i trener juniorskog uzrasta Škole nogometa Slaven Belupa Mario Gregurina.

Tribinu je organizirao Aktiv tjelesne i zdravstvene kulture u suradnji s voditeljicom i savjetodavnom terapeutkinjom Dijanom Matešom koja ove tribine vodi s Goranom Živkovićem. Nastavnica Ivana Gregurina istaknula je da je cilj tribina potaknuti ljude da prihvate neuspjeh kao sastavni dio života i da što hrabrije i ljepše žive svoje živote.

– Glavna misao vodilja ove sportske tribine bila je da profesionalni sportaši učenicima prenesu neka svoja iskustva i životne priče kako su se svaki puta nako proživljenog neuspjeha vratili još jači te naučili važne poruke koje su im pripomogle da u budućnosti promišljaju drugačije i to prenose mlađim naraštajima, ali i svojoj djeci – objasnila je.

>> FOTO Srednja škola Koprivnica danas slavi svoj dan, ravnatelj Latin: Osmislili smo puno različitih aktivnosti za naše učenike

Gregurina je tako svoju životnu priču nazvao “Sam svoj majstor” u kojoj je ispričao zašto je zbog ozljeda morao završiti svoju profesionalnu nogometnu karijeru s 29 godina, a u inat tome odlučio se baviti trenerskim poslom i prenositi svoje nogometno iskustvo i znanje mlađim naraštajima.

Snimio Valentino Štefanek.

– Srednjoškolcima je poručio da nikad ne odustanu od svojih snova nakon neuspjeha, već se uzdignu još jači – navela je nastavnica Gregurina.

Božić je pak svoju priču nazvao “Jedna utakmica” u kojoj je ispričao kako je jedna bitna utakmica promijenila tijek razvoja njegove karijere.

Snimio Valentino Štefanek.

– Kao mladi igrač zbog neiskustva podbacio je u jednoj od najbitnijih utakmica svoje karijere, ali ga to nije spriječilo da postane profesionalni nogometaš. Poručio je učenicima da budu ono što jesu i da se u budućim poslovnim prilikama pokažu onakvima kakvi zaista jesu – istaknula je.

Božić i Gregurina složili su se kako je život profesionalnih sportaša dosta složen, a da su odricanja sastavan dio sportskog načina života pa su savjetovali učenicima da ako nešto jako vole, kao što su oni voljeli nogomet, slijede svoj put do uspjeha.

Snimio Valentino Štefanek.
Snimio Valentino Štefanek.
Snimio Valentino Štefanek.
Snimio Valentino Štefanek.
Snimio Valentino Štefanek.
Snimio Valentino Štefanek.
Snimio Valentino Štefanek.
Snimio Valentino Štefanek.
Snimio Valentino Štefanek.
Ustupila Ivana Gregurina.
zatvori