Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO Srednja škola Koprivnica danas slavi svoj dan, ravnatelj Latin: Osmislili smo puno različitih aktivnosti za naše učenike

Srednja škola Koprivnica danas slavi svoj dan.

Naime, povodom Dana škole organizirane su različite aktivnosti kao i radionice, tribine i kvizovi. Ujedno je danas i Dan otvorenih vrata za učenike osmih razreda koji će moći vidjeti sve što škola pruža, a onda možda i odabrati Srednju školu Koprivnica za nastavak svog školovanja.

Radionice su počele u osam sati, a učenici su tako mogli napraviti svoj smoothie i saznati nutritivnu vrijednost istog, sudjelovati na brain gym radionici ili predavanju o logistici, kazao nam je ravnatelj Mario Latin.

– Osmislili smo sve kao nenastavni dan, odnosno učenici nemaju klasičnu nastavu, već se pridružuju tematskim radionicama koje su za njih napravili nastavnici u suradnji s učenicima. Tako su učenici jednog zanimanja s nastavnicima pripremili radionice, a na njih su dolazili učenici drugih zanimanja kako bi vidjeli što rade njihovi kolege iz drugih usmjerenja – naveo je.

Predstavljen je rad vježbeničkih tvrtki, umjetnička djela inspirirana Biblijom, predstavljena je zbirka poezije koju su napravili učenici Srednje škole Koprivnica. Školski book club je održao čajanku na temu šaljivog šeširdžije iz knjige Alisa u zemlji čudesa.

Od zadnjeg Dana škole puno se toga promijenilo, a kako nam je istaknuo ravnatelj Latin najvažnija je rekonstrukcija vanjskog igrališta.

– Uskoro bi trebalo biti i otvorenje novog igrališta, a najviše će se to dopasti kolegama iz tjelesnog jer neće morati biti samo u dvorani. Jedni upisi su nam prošli, drugi nam sad dolaze, provodimo i Erasmus projekte te smo dobili dvije akreditacije. Čekamo i financijska sredstva kako bismo krenuli u realizaciju mobilnosti – poručuje.

Profesorica engleskog jezika Ines Šikić Bobetić provela nas je kroz zanimljivu čajanku na temu šaljivog šeširdžije.

– Imali smo danas i degustaciju čaja za Dan škole pa smo sve povezali s čajankom. Temu ćemo povezati s pop kulturom, filmovima i glazbom. Nije obaveza pročitati cijelu knjigu, ali trebaju znati o čemu se radi. Vježbamo uz to pričati i na engleskom jeziku. Uvijek nešto jedemo i družimo se, a nadamo se da ćemo ovo nastaviti jer se učenicima jako sviđa – rekla je.

Učenica Dejana Šturbek koja je sudjelovala i u osmišljavanju čajanke kazala je kako je ovakve aktivnosti jako zanimaju.

– Sudjelovala sam i u prezentaciji čaja, a sve mi je jako zanimljivo zato što obožavam knjige i čitanje – zaključila je.

Dodajmo i kako je u sportskoj dvorani održana tribina “Napali se na neuspjeh”, a gosti su bili Mario Gregurina i Tomislav Božić.

zatvori