Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Koprivničanac Roman Balog o ulozi modela: Što god u životu radimo treba nam podrška, bilo je to veliko i novo iskustvo

Koprivničanac Roman Balog jedan je od ukupno 27 maturanata iz domova za djecu bez odgovarajuće skrbi koji se okušao u ulozi modela.

Roman je tako sudjelovao na reviji pod nazivom “Moja maturalna večer”, a kako nam je kazao, pistom je prošetao u odjelu koje je sam odabrao.

– Na reviji sam predstavljao koprivnički Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje, a tamo se i rodila ideja da me prijave za sudjelovanje. Na sve sam pristao, a nakon toga je uslijedilo i isprobavanje odjela koje sam nosio na reviji. Odabrao sam što želim nositi, a revija je održana u Zagrebu – priča nam Roman.

>> Štićenik Svitanja Roman nastupio na modnoj reviji ‘Moja maturalna večer’

Snimio Valentino Štefanek.

Riječ je o jedinstvenom iskustvu, a nas je zanimalo kako se u svemu snašao.

– Bilo mi je to veliko i novo iskustvo te mi se jako svidjelo. Na samim pripremama su me malo i našminkali, a nekako sam bio i nestrpljiv cijelo vrijeme. No, kad sam izašao na pistu opustio sam se skroz i nisam imao tremu. Dobro sam se snašao, a mislim da mi je to sve došlo nekako prirodno. Malo me mučilo kako treba hodati, a na kraju sam imao osjećaj kao da lebdim po zraku – kazao je.

Romanovi planovi za budućnost su veliki, ali za sada mu je najvažnije završiti obrazovanje.

Snimio Valentino Štefanek.

– Mogao bih se baviti manekenstvom u budućnosti, ali nekako sam između da i ne. Smatram da nemam dovoljno “onog nečeg” što bi trebao imati da se profesionalno bavim time. Za budućnost imam velike planove, ali prvo želim završiti školu te sam trenutno maturant Obrtničke škole Koprivnica smjera autolimar. Kad završim školu tražit ću posao u struci, ali da mi se ponudi neki manekenski posao prihvatio bih ga. Siguran sam ipak da ću prije pronaći nešto u svojoj struci – govori.

Kad je riječ o samopouzdanju, Roman smatra da ono dolazi iz podrške okoline.

– Najvažnije je da je netko uz tebe. Na sreću ja sam na samoj reviji imao pratnju, a sa mnom su bili ravnatelj Mladen Fajdetić i dvije odgajateljice. Da sam bio sam ne bi mi bilo tako ugodno, a oni su mi bili velika podrška pa sam se osjećao opušteno. Što god u životu radimo treba nam podrška pa je meni to dobro došlo. Samim time pokazao sam se najbolje što mogu – poručuje.

Zaključno, Roman svoje iskustvo ističe kao poticaj i drugima da probaju sve ono što žele, a kako nam je kazao, važno je nešto probati pa ako si dobar u tome super, ako nisi barem si probao.

Snimio Valentino Štefanek.
zatvori