Četvrtak, 9. svibnja 2024.

Đurđevačka ulica dobila novo ruho, planira se uređenje Marijanske i Medvrta, načelnik Ivančan: Cilj je da svi žitelji imaju iste uvjete življenja

U dijelu Đurđevačke ulice u Molvama izgrađen je nogostup, slijedi uređenje Marijanske ulice, kao i uređenje ulice Medvrti.

Rekao nam je to načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan istaknuvši da je Općina prošle godine za uređenje Đurđevačke ulice dobila sredstva od Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

– Uredili smo kolne prilaze i nogostup te je vrijednost investicije oko 200.000 eura. U planu je do ljeta napraviti i završni sloj asfalta pa da ulica bude što sigurnija za prometovanje na zadovoljstvo svih mještana – naglasio je načelnik.

Snimio Marko Posavec.

>> Općina Molve prijavila projekt izgradnje nogostupa u Marijanskoj ulici, planira se i izgradnja pješačkog mosta

Kad je pak riječ o Marijanskoj ulici, Općina je također prošle godine izradila projekt i ishodila građevinsku dozvolu, a isto ministarstvo odobrilo je 30.000 eura, dok je ukupna vrijednost investicije 220.000 eura.

– Vjerujem da ćemo nakon postupka javne nabave u jesenskim danima početi s gradnjom i uređenjem Marijanske ulice. Cilj nam je da sva naselja i sve ulice u Molvama budu jednako uređene pa da svi žitelji imaju jednake uvjete življenja – dodao je Ivančan.

Uređenje ulice Medvrti se pak odužilo.

– Za ulicu Medvrti čekamo ishođenje građevinske dozvole, to se malo odužilo zbog izmjene prostornog plana koji je u tijeku, no vjerujem da ćemo do kraja ove godine isto ići u realizaciju polaganjem kablova i postavljanjem nove LED rasvjete – zaključio je.

Snimio Tomislav Matijašić.
Snimio Tomislav Matijašić.
Snimio Tomislav Matijašić.
zatvori