Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Općina Molve prijavila projekt izgradnje nogostupa u Marijanskoj ulici, planira se i izgradnja pješačkog mosta

Općina Molve prijavila je projekt izgradnje nogostupa u Marijanskoj ulici u Molvama u dužini od 632 metra ukupne vrijednosti od 220.000 eura.

U Općini ističu da kontinuirano rade na poboljšanju dostupnosti komunalne infrastrukture i podizanju razine sigurnosti u prometu i zaštite pješaka, posebice najmlađih mještana, a zato su u veljači ove godine i prijavili navedeni projekt u okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

– Projektna dokumentacija je zahtijevala suradnju i suglasnosti Hrvatskih voda i Županijske uprave za ceste Križevci jer se nogostup proteže na dionici postojeće županijske ceste ŽC 2114, dok se izgradnja armirano betonskog pješačkog mosta u dužini od 32 metra planira na kanalu Komarnica. U planiranom obuhvatu potrebno je zadovoljiti posebne uvjete Ine, Plinacra i Janafa zbog trase postojećeg cjevovoda te riješiti sustav oborinske odvodnje čime će biti stvoreni uvjeti za izgradnju nogostupa i uređenja kolnih prilaza u Sigečecu. Radove planiramo započeti u 2024. i završiti u 2025. godini – objašnjavaju u Općini Molve.

Dodaju da je uređenje preostalih neuređenih kolnih prilaza na području općine u planu tijekom ove godine.

– Općina Molve nastavlja provoditi projekte čiji je dugoročni cilj podizanje kvalitete života svojih mještana, standard uređenosti i opremljenosti sela – zaključuju.

Izvor: Općina Molve
Izvor: Općina Molve
Izvor: Općina Molve
zatvori