Srijeda, 15. svibnja 2024.

Proširuju se zone u kojima će se naplaćivati parking u Koprivnici, Golubić: Određene skupine imat će pravo na povlaštene karte

U gradu Koprivnici proširuju se zone u kojima će se naplaćivati parkiranje, a obuhvaćene će biti i neke nove ulice.

Tim povodom upitali smo pročelnika Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislava Golubića o čemu se točno radi.

– Što se tiče odluke o naplati parkiranja na javnim parkiralištima na području grada Koprivnice, to je odluka koja je trenutno vani na savjetovanju sa zainteresiranom javnošću jer se radi o općem aktu. Na narednom Gradskom vijeću Grada Koprivnice koje će biti 15. ožujka planirano je donošenje izmjene postojeće odluke – istaknuo je.

Kako navodi pročelnik Golubić naplaćivat će se parkirališta koja su u okolici kompleksa kampusa.

Snimio Valentino Štefanek.

– Predviđeno je da se postojeće parkiralište na početku Ulice Čarda stavi pod naplatu, kao i ono na Trgu dr. Žarka Dolinara unutar samog kompleksa gdje se već sada studenti i djelatnici parkiraju. Naime, tu bi se označila parkirna mjesta koja bi bila pod naplatom – govori nam.

Međutim, napominje kako će određene skupine imati pravo na povlaštene karte.

– Svi studenti, djelatnici sveučilišta i korisnici poslovnih prostora u kampusu imat će pravo na povlaštene karte kako bi mogli tamo parkirati – pojašnjava.

Zaključno je dodao kako će se navedene ulice nalaziti u drugoj parkirnoj zoni u kojoj je i Ulica Mihovila Pavleka Miškine.

>> Vozila je sve više, parkirališta sve manje, Jakšić: Prilikom rekonstrukcije ulica usklađivat ćemo i parkirna mjesta

O problemu parkiranja u Koprivnici već smo pisali, a koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić Dravi.info pojasnio je kako će se sve riješiti.

zatvori