Četvrtak, 16. svibnja 2024.

NOVA TRŽNICA Prodavačica Đurđa: Ako pod bude grijan, to onda bude nekaj i napokon se više ne budemo smrzavali

Kao što smo to već pisali, Koprivnica će dobiti novu tržnicu.

Naime, izgradnja nove koprivničke tržnice trebala bi početi početkom 2026. godine dok bi spomenuta investicija trebala biti gotova u 2027. godini. Plan je pritom da rad trenutne tržnice cijelo vrijeme ostane neprekinut, odnosno prekinut najkraće moguće tijekom preseljenja tržnice s postojeće lokacije u novu zgradu.

>> Tržnica u obnovu ide 2026. godine, domaći proizvodi moći će se kupiti i za vrijeme radova

Podravski poljoprivrednici svoje će domaće proizvode dotad prodavati na postojećoj lokaciji, a prodavačica Đurđa Puž rekla nam je da se svakako veseli novoj tržnici, no zapitala se i tko će na njoj prodavati svoje proizvode jer je proizvođača sve manje.

Snimio Valentino Štefanek.

– Bitno je da napredujemo, a ne da idemo nazad. Mi smo vam mladi, vidite, 70-godišnjaci, nama to treba – našalila se Puž.

Kad je pak riječ o potencijalnom padu prometa tijekom radova, naglasila je da straha nema.

– Dok imate dobru robu i dok ste dobri, nema razloga za strah. Problem je u tome što nema tko raditi, mladih nema i samo smo mi stariji prodavači na tržnici. Mladi se time ne žele baviti – vidite da je pola tržnice prazno, a nekad se nije mogao naći slobodan stol. Problem je u mladima koji ne žele raditi. Od prodaje na tržnici se može živjeti, samo treba u tome biti 24 sata na dan. Ako nova tržnica bude lijepa, bit će i nama i kupcima bolje, pogotovo ako bude zatvorenog tipa. Ako pod bude grijan, pa to onda bude nekaj i napokon se više ne budemo smrzavali – poručila je.

U sličnom je tonu nastavila i prodavačica Draga Kukec.

Snimio Valentino Štefanek.

– Rekli su nam da ćemo prodavati ovdje na starom dijelu dok se ne napravi novi. Ne bojimo se pada prometa jer on ni sad nije velik. Bit će super ako će na novoj tržnici biti grijanja. Ako sve bude zatvoreno, možda će i kupci radije dolaziti, a i nama će biti bolje na toplom. Ljudi sad po zimi baš i ne dolaze na tržnicu, više su valjda po trgovačkim centrima – kazala nam je Kukec.

Da izgradnja nove tržnice možda i nije najpotrebnija investicija mišljenja je prodavač Ivan Nemet.

Snimio Valentino Štefanek.

– To nam ne treba – trebamo samo ovaj stari dio obnoviti. Nema kupaca pa za novom tržnicom nema ni potrebe. Prometa će biti sve manje i manje, bez obzira na novu tržnicu, no svakako će novi prostor biti ljepši. Sadašnji kapacitet je dovoljan – ovu tržnicu samo treba adaptirati pa da nema propuha i da nam bude toplo – naglasio je Nemet.

Na tržnicu je svježe proizvode došla kupiti Štefica Ribić koja je nam je rekla da ne posjećuje baš često koprivničku tržnicu, no pozdravila je investiciju izgradnje novog prostora.

Snimio Valentino Štefanek.

– Sve što je novo sigurno je dobro, pogotovo za prodavače i kupce kojima na novoj tržnici neće biti hladno, ovo sad je baš muka za ljude. Trgovcima će biti puno lakše, bilo bi dobro da se nešto napravi za njih – zaključila je Ribić.

zatvori