Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Tržnica u obnovu ide 2026. godine, domaći proizvodi moći će se kupiti i za vrijeme radova

Radovi izgradnje nove koprivničke tržnice trebali bi započeti početkom 2026. godine dok bi spomenuta investicija trebala biti gotova u 2027. godini.

Odgovorili su nam tako iz Gradske uprave i dodali da je plan da se u ožujku objavi urbanističko-arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja tržnice i polivalentnog centra koji Grad Koprivnica raspisuje u suradnji s Udruženjem hrvatskih arhitekata kao provoditeljem natječaja.

– Natječaj se provodi prema pravilniku o natječajima s područja arhitekture, urbanizma, unutarnjeg uređenja i uređenja krajobraza Hrvatske komore arhitekata, a krajnji cilj natječaja je omogućiti pronalaženje najboljeg rješenja između više različitih prijedloga i to prema kriterijima ocjenjivanja propisanim uvjetima natječaja – istaknuli su u Gradskoj upravi.

Napomenuli su da planirana investicija obuhvaća izgradnju nove gradske tržnice, polivalentnog centra u kojem će se nalaziti dodatni prostori knjižnice te prostori za rad organizacija civilnog društva, zatim uređenje parkirališta, okoliša i hortikulture te intermodalni terminal. Istaknuli su da procijenjena vrijednost investicije iznosi nešto više od sedam milijuna eura plus PDV, očekivani završetak rada ocjenjivačkog suda koji će odabrati pobjednički rad je tijekom rujna ove godine nakon čega će se održati izložba natječajnih radova te daljnja razrada projektne dokumentacije za ishođenje svih dozvola za gradnju.

– Važan uvjet natječajnog zadatka je da se prostor planira tako da rad tržnice čitavo vrijeme provedbe investicije ostane neprekinut, odnosno prekinut najkraće moguće zbog preseljenja tržnice s postojeće lokacije u novu zgradu – zaključili su u Gradskoj upravi.

zatvori