Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Najbolji obrtnici Sanja Šelendić i Davor Milaković: ‘Nagrada je ujedno i obaveza da budemo još bolji’

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije dodijelila je jučer priznanja najuspješnijim poduzetnicima u protekloj godini na našem području, koji su svojim ukupnim rezultatima nadmašili sva očekivanja.

Predsjednica komore Irena Kovačić tom prilikom istaknula je važnost obrtništva.

– Svi mi radimo i živimo u našim obrtima iz dana u dan po 24 sata. Voljela bih upoznati nekoga tko izađe iz svog obrta i više o njemu ne razmišlja jer obrtništvo se jednostavno živi i to je tako. Više nego ikad danas su tražena i cijenjena obrtnička zanimanja i zanati pogotovo u moru sve lošije kvalitete i instant rješenja, došlo je vrijeme kad je ta obrtnička ruka itekako prepoznata – poručila je.

>> Obrtnička komora proglasila najuspješnije obrtnike, evo tko se najbolje snašao na tržištu

Snimio Valentino Štefanek.

Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž naglasila je važnost podrške lokalnom gospodarstvu.

– Veseli nas porast broja obrta unatrag godinu dana, to je znak da i potpore koje vam Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija dodjeljuju imaju smisla. Najvažnije je djecu naučiti na domaću kvalitetu i da su ruke naših obrtnika iznimno vrijedne, svaki potrošeni euro u domaćoj radinosti hrani obitelji i treba ih podržati kupnjom njihovih proizvoda – kazala je.

Snimio Valentino Štefanek.

Župan Darko Koren rekao je kako obrtništvo svakog dana pokazuje da je najotporniji i najžilaviji dio gospodarstva.

– Cijeli javni sektor ovisi o gospodarstvu i obrtništvu pa se kroz sasvim drugačiju prizmu promatra život ako ste probali jedan dio tog iskustva. Obrtništvo ima još jednu važnu ulogu u društvu pa možemo reći i kako je čuvar obitelji. Svaki obrt je obiteljska priča jer cijela obitelj sudjeluje u radu tog obrta. Drago mi je vidjeti kad obrtnici imaju nekoga tko će ih naslijediti jer je to onda put očuvanja društva, odnosno put koji ima važnu ulogu u negativnim demografskim procesima kojima svjedočimo svakodnevno. Uz ekonomski aspekt, obrtništvo moramo promatrati i kroz općedruštvenu ulogu koju ima – istaknuo je župan i čestitao dobitnicima.

Snimio Valentino Štefanek.

Davor Milaković iz Koprivnice proglašen je obrtnikom godine, a kako nam je kazao, vrlo je ponosan i svjestan što ta nagrada znači.

– Ova nagrada ujedno je i obaveza da kao obrtnik budem još bolji i profesionalniji. Najbolja nagrada svakog obrtnika nakon obavljenog posla je zadovoljna stranka i nastavak poslovne suradnje. Naime, obrtnik sam od 1992. godine i sve sam razvijao sam, kasnije uz pomoć supruge, a sada i sina koji će nastaviti naš obiteljski posao. Nadam se da će ovaj posao nastaviti i moji unuci, a u svom daljnjem radu zalagat ću se za zajedništvo i razvoj obrtništva našeg kraja. Također, apeliram na naše mlade da krenu u strukovne škole i da nađu svoju budućnost i zaposlenje u obrtništvu – naveo je.

Snimio Valentino Štefanek.

Obrtnicom 2023. godine proglašena je Sanja Šelendić iz Križevaca koja se ugostiteljstvom bavi od 1992. godine.

– Počela sam s jednim kafićem jer su bile ratne godine pa nije bilo mogućnosti za neke druge stvari. Drugi objekt, odnosno zalogajnicu, otvorila sam 2000. godine i kroz taj lokal je prošlo puno mladih ljudi koje sam educirala. Moram priznati kako sam to vrlo uspješno radila jer je puno njih ostalo i raditi taj posao jer sam im usadila ljubav prema zanimanju. Ugostiteljstvo je jako važno za našu zemlju, turistička smo zemlja koja prosperitet vidi baš u tom zanimanju. Turistički djelatnici su cijenjeni pa bi djeca trebala upisivati ta zanimanja – zaključila je Šelendić.

Snimio Valentino Štefanek.
zatvori