Petak, 26. travnja 2024.

EUROPSKA LIGA Podravkašice u Rumunjskoj love šest golova zaostatka, Mamić: Želimo im se revanširati za poraz u Koprivnici

Rukometašice Podravka Vegete u nedjelju gostuju u Rumunjskoj gdje će odigrati uzvratnu utakmicu četvrtfinala Europske lige.

Podsjetimo, koprivničke su rukometašice u prvoj četvrtfinalnoj utakmici u Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo upisale prvi europski poraz od ekipe Dunarea Braila rezultatom 26:32.

>> FOTO Podravkašice poražene u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige

Uoči nedjeljne utakmice u prostorijama kluba danas je održana konferencija za medije na kojoj su svoje dojmove iz prve i očekivanja u drugoj utakmici ispričali trener Ivica Obrvan i igračice Josipa Mamić i Sara Šenvald.

Snimio Valentino Štefanek.

– Treniramo standardno, cijeli tjedan imali smo na raspolaganju pred sutrašnji put, a odradit ćemo i dva treninga u Rumunjskoj. Težak zadatak je ispred nas jer imamo poraz od šest golova na našem terenu. Znali smo i prije da će biti teška utakmica. Napravit ćemo sve da odigramo bolju utakmicu nego što smo to odradili u Koprivnici. Na kraju smo izgubili sa šest golova razlike nakon puno boljeg drugog poluvremena u odnosu na prvo – rekao je Obrvan te naglasio kako je krajnji rezultat prve utakmice produkt lošeg ulaska u utakmicu.

Snimio Valentino Štefanek.

Obrvan je izrazio žaljenje što njegova ekipa nije iskoristila dvije prilike da na početku utakmice povedu 3:1. Nezadovoljan je porazom naglasivši kako je očekivao jaču borbu.

Podravkašica Josipa Mamić istaknula je kako ekipa ima motivaciju uoči uzvratnog susreta.

– Smatram da ih možemo dobiti. Trenirala sam s njima prošle godine i znam kako funkcioniraju kad pobijede s ovako visokim rezultatom. Također kad igraju doma, onda su malo opuštenije, a mi ako ćemo podići prije svega nivo obrane, već će nam biti puno lakše – pojasnila je Mamić.

Snimio Valentino Štefanek.

Dodala je kako je ekipa bila željna prve četvrtfinalne utakmice te dodala kako su možda u toj silnoj želji pregorjele.

– Želimo im se revanširati jer nitko nas u Koprivnici nije toliko natukao u prvom poluvremenu kao one. Ovo je bila prva utakmica koja je obrambeno u prvom poluvremenu baš loše izgledala. To je bilo naše vatreno krštenje, jer sve cure s kojima smo igrali u prijašnjim utakmicama nisu bile toliko iskusne. Vjerujem da će atmosfera u nedjelju biti paklena – tribine su pune ljudi, no to nas ne smije sputavati. Osobno mi je gušt igrati ispred tuđe publike koja je nabrijana pa da ih utišamo dobrom igrom – konstatirala je.

Podravkašica Sara Šenvald kazala je kako smatra da imaju puno prostora za napredak.

Snimio Valentino Štefanek.

– Prvo poluvrijeme je bilo kakvo je, u drugom poluvremenu smo se resetirali i pokazali bolju igru. Time bi se trebali voditi u uzvratu i od prve minute početi puno jače. Iskustvo je sigurno na njihovoj strani, to su redom igračice koje dugi niz godina igraju Europu, mi ih ipak imamo puno manje u nogama. Pokazali smo u drugom poluvremenu da im možemo parirati i nadam se da ćemo tako igrati i uzvrat – zaključila je.

zatvori