Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Novoosnovani Tamburaški orkestar Krešo Lukačić ovog vikenda održat će svoj prvi koncert, sve će imati humanitarni karakter

Novoosnovani Tamburaški orkestar Krešo Lukačić održat će svoj prvi koncert ove nedjelje.

Podsjetimo, ovaj je orkestar osnovan na krilima uspješno održanog humanitarnog koncerta “10 godina bez maestra”, a okosnicu čine bivši članovi Tamburaškog orkestra KUD-a Podravka.

>> Na krilima uspješno održanog koncerta ’10 godina bez maestra’ osnovan Tamburaški orkestar ‘Krešo Lukačić’

Koncert će početi u 18 sati, a sve će se održati u Župi blaženog Alojzija Stepinca u Koprivnici. Koncert će biti održan povodom Stepinčevih dana i ima humanitarni karakter koji se nastavlja na akciju Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije za prikupljanje sredstava za kupnju prijenosne sonde.

Dodajmo kako je orkestar osnovan u prostorijama Pastoralnog centra Župe bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici, a nosi ime maestra koji je ostavio duboki trag u stvaranju generacija i generacija tamburaša i ostvario s njima brojne uspjehe na festivalima tamburaške glazbe u Osijeku.

Osnivači su se složili kako vjeruju da će koprivnička glazbena scena biti obogaćena pojavom novog tamburaškog orkestra koji će pod dirigentskom palicom Jurice Hrenića nastaviti rad na čvrstim temeljima napravljenima davne 1982. godine.

zatvori