Subota, 18. svibnja 2024.

Na krilima uspješno održanog koncerta ’10 godina bez maestra’ osnovan Tamburaški orkestar ‘Krešo Lukačić’

Tamburaški orkestar “Krešo Lukačić” naziv je nedavno osnovanog orkestra čiju okosnicu čine bivši članovi Tamburaškog orkestra KUD-a Podravka.

Kako je istaknuo maestrov sin Petar Lukačić, ideja o osnivanju novog tamburaškog orkestra javila se na krilima uspješno održanog humanitarnog koncerta “10 godina bez maestra” organiziranog povodom 10. godišnjice smrti Kreše Lukačića.

>> FOTO Brojna publika uživa u humanitarnom koncertu ’10 godina bez maestra Kreše Lukačića’

– Orkestar je osnovan u prostorijama Pastoralnog centra župe bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici, a nosi ime maestra koji je ostavio duboki trag u stvaranju generacija i generacija tamburaša i ostvario s njima brojne uspjehe na festivalima tamburaške glazbe u Osijeku – istaknuo je Lukačić.

Dodao je kako su potaknuti velikim interesom publike za kvalitetnom tamburaškom glazbom i čežnjom za ponovnim okupljanjem oko tambure počeli ideju provoditi u djelo osnivanjem udruge. Tako je usvojen statut udruge, a izabrano je i vodstvo.

– Senija Kustura izabrana je za predsjednicu, ujedno i predsjednicu Upravnog odbora, Marko Lukačić za potpredsjednika i Andreja Blažeković za tajnicu, dok je predsjednik skupštine Krešimir Blažek. Osnovano je i Umjetničko vijeće na čelu s dirigentom Juricom Hrenićem, dok je predsjednik Nadzornog odbora Krešimir Senjan – dodao je.

Osnivači su se zajedno složili kako vjeruju da će koprivnička glazbena scena biti obogaćena pojavom novog tamburaškog orkestra koji će pod dirigentskom palicom Jurice Hrenića nastaviti rad na čvrstim temeljima napravljenima davne 1982. godine.

– Uz podršku koprivničke publike vjerujemo da neće proći dugo do novog koncerta koji će donijeti i nova tamburaška djela – zaključili su.

zatvori