Subota, 27. srpnja 2024.

Bibliobus i dalje ne obilazi teren zbog nedostatka vozača, knjižničari poručuju: Radimo na pronalasku zamjene, ali i na novom vozilu

Bibliobus koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović već više od mjesec dana ne obilazi teren radi nedostatka vozača, a intenzivno se radi na pronalasku zamjene.

Poručili su to koprivnički knjižničari uz ispriku zbog poremećaja u kontinuitetu pružanja usluge pokretne knjižnice, a u ovoj u izvanrednoj situaciji, za koju trenutno ne znaju točno koliko će potrajati, korisnicima bibliobusa i dalje žele omogućiti pristup knjižničnoj usluzi.

– Zbog toga vas obavještavamo da tijekom razdoblja u kojemu bibliobus neće obilaziti teren s članskom iskaznicom bibliobusa besplatno možete posuđivati knjige i koristiti druge usluge Knjižnice i čitaonice Fran Galović na svim odjelima – poručili su.

>> FOTO: RADI SE NOVI BIBLIOBUS Mikec: Svaki centimetar prostora je pomno isplaniran, imat će široki ulaz s dvostrukim vratima i razne usluge

Uz to, tijekom navedenog razdoblja intenzivno će se raditi na nadogradnji na podvozju novoga vozila, dizajnu vizualnog identiteta, opremanju vozila i svim pripremama potrebnim za uspostavljanje poslovanja i što skoriji početak obilaska terena s novim vozilom, dodali su.

– Knjižnica omogućuje i besplatno online učlanjenje novih korisnika. Za online učlanjenje potrebno je odabrati prijavnicu za Bibliobus i odgovarajuću dob te ju poslati nakon što popunite sve potrebne podatke – zaključili su.

zatvori