Subota, 11. svibnja 2024.

Zbog jednosmjenske nastave nema dovoljno mjesta u Umjetničkoj školi, Šandl: Za predavanja koristimo i tajništvo, računovodstvo, moj ured…

S početkom novog školskog polugodišta došlo je do novih promjena u školama na području grada Koprivnice što je stvorilo problem Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić.

Naime, učenici viših razreda Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski prešli su na jednosmjensku nastavu, a treća je to škola u gradu Koprivnici koja je uvela ovakav tip nastave. Sve to odrazilo se na raspored održavanja nastave u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić, a glavni problem je prostor što nam je potvrdila ravnateljica umjetničke škole Ariana Šandl.

– Sve je vrlo zgužvano i kod nekih naših profesora koji imaju više djece iz te škole dolazi do problema s prostorom. Standardni je to problem, a sve se sada više osjeti zbog jednosmjenske nastave. Unatoč tome, na sve načine pokušavamo uklopiti njihovu jednu smjenu u naše prostore u Svilarskoj ulici i Domu mladih – kazala je ravnateljica.

>> Šandl: Na jesen nećemo imati kamo smjestiti svu djecu, jednosmjenska nastava stvara probleme našoj Umjetničkoj školi; Grad: Tražimo rješenje

Dodala je i kako će problem biti još izraženiji kad učenici Osnovne škole Braća Radić također prijeđu na jednosmjensku nastavu jer su trenutno u uporabi svi dostupni prostori.

– Trudimo se, no osim redovnih učionica, za nastavu nakon 14 sati u uporabi su i prostori tajništva, računovodstva te moj ured. Na sve načine se pokušavamo smjestiti u prostore koje imamo – rekla je Šandl.

Istaknula je i kako je Umjetnička škola Fortunat Pintarić prijepodne gotovo prazna, a nastavu tada pohađaju niži razredi koji nisu u prijepodnevnoj smjeni. Sva frekvencija učenika je pak nakon 15 sati.

– Mi smo isto krenuli u jednosmjensku nastavu, ali popodnevnu. Naime, ovisimo o djeci i njihovom rasporedu u redovnoj školi, a velik broj profesora si ne može slagati smjene ujutro. Jako je to velik broj profesora samo u jednoj smjeni i to popodnevnoj – zaključila je ravnateljica Šandl.

zatvori