Utorak, 30. travnja 2024.

Obrvan nakon važne pobjede Podravkašica: Vlada pozitivna energija, a to je najvažnije u ovom trenutku

Rukometašice Podravka Vegete jučer su ostvarile važnu pobjedu u drugom kolu grupne faze Europske lige.

Naime, Podravkašice su pred domaćom publikom svladale danski Nykobing rezultatom 25:23 te sada drže drugo mjesto u skupini s tri boda.

>> FOTO Rukometašice Podravka Vegete pred domaćom publikom svladale danski Nykobing

Svoje viđenje susreta nakon utakmice dao je trener Podravkašica Ivica Obrvan rekavši da je jako sretan što je ekipa upisala pobjedu protiv velikog favorita, odnosno jake danske ekipe.

– Čestitam curama na odličnoj igri u najvećem dijelu utakmice. U završnici smo imali psihološki pad pod pritiskom kretanja rezultata iz prošle utakmice i protivnice su se približile, ali pronašli smo snagu i ostali koncentrirani u završnici te došli do apsolutno zaslužene pobjede koja nam jako puno znači za nastavak sezone. Imamo iz prve dvije utakmice tri lijepa boda i mislim da je cijeli klub u iščekivanju sljedeće utakmice. Događa se pozitivna energija, a to je najvažnije u ovom trenutku – naglasio je trener.

Zadovoljna pobjedom bila je i Podravkašica Josipa Mamić koja je na utakmici zabila osam golova.

– Jako smo sretne da smo došle do ovih bodova. Trener nas je vrhunski pripremio taktički, fizički i psihički. Čestitam curama jer smo se borile od prve do 60. minute. Bilo nam je teško dići se nakon situacije koju smo imale u Vacu, ali sad smo se iščupale i mislim da smo odigrale baš dobru utakmicu. Znale smo da smo se pripremile odlično za ovaj susret. Imali smo kolektivnu i individualnu pripremu za svaku igračicu posebno i što od koje možemo očekivati u obrani i napadu tako da smo znali da ovo mora biti naša utakmica. U ovoj smo utakmici sve bile junakinje, kolektivno smo odlično disale i u obrani i u napadu, golmanice su odradile svoje – navela je Mamić.

Spomenimo da u sljedećem kolu Podravkašice ponovno na domaćem terenu dočekuju norvešku ekipu Storhamar koja zasad ima sva četiri boda i trenutno drži prvo mjesto u grupi. Utakmica je na rasporedu u subotu u 16 sati u Školsko-sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo.

zatvori