Srijeda, 15. svibnja 2024.

Martina Dalić: U prosincu je prosječna neto plaća u Podravki dosegnula 1.060 eura, dok je prije tri godine iznosila 700

U prosincu je prosječna neto plaća isplaćena u Podravki dosegnula 1.060 eura, dok je prije tri godine iznosila 700 eura.

Rekla je to danas prilikom svečanog otvorenje nove Podravkine Tvornice tjestenine predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić napomenuvši kako im je želja da su svi članovi kolektiva zadovoljni uvjetima rada i materijalnim položajem.

– Novi sustav plaća je uspješno implementiran i to na način koji je dogovoren temeljem razgovora od prošle godine. Vjerujem da smo prošli dug put i izgradili, nadam se, visoku razinu povjerenja te da svi Podravkaši sudjeluju u uspjehu kompanije. Ulaganje u ljude za mene nije trošak, već jednako važna investicija kao i fizičke investicije. Od tehnologije od koje puno očekujemo nećemo dobiti maksimum ako njome ne upravljaju ljudi zadovoljni položajem u kompaniji – objasnila je Dalić.

>> FOTO Podravka otvorila Tvornicu tjestenine, premijer Plenković: Ovo je investicija u temelj onoga što čini snagu prehrambene industrije

Nastavila je kako se promjene odražavaju i u rezultatu pa je Podravka danas vrijedna više od 1,2 milijarde eura, odnosno 600 milijuna više nego prije godine dana ili 800 više nego prije tri godine.

– Rast cijena naše dionice nije samo burzovna činjenica, već to ujedno znači i rast prinosa u mirovinskim fondovima svih Podravkaša i drugih hrvatskih građana. Svi rezultati koje ostvarujemo su rezultati od kojih će u pogledu visine prinosa mirovina imati koristi svi Podravkaši i građani. To je sve moguće zbog usklađenog funkcioniranja kolektiva i pojedinačnog doprinosa svakog Podravkaša – zaključila je Dalić.

zatvori