Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO Radovi na igralištu kod ‘školaka’ privremeno obustavljeni

U rujnu prošle godine počela je rekonstrukcija igrališta iza Srednje škole Koprivnica no trenutno se ne izvode nikakvi radovi.

Kako nam je rekla pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, temeljem službenog očitovanja nadzornog inženjera od 20. prosinca 2023. godine u kojem se navodi kako nepovoljni vremenski uvjeti, odnosno velike količine oborina, nisu odgovarajući za izvođenje radova jer je tamponski sloj šljunka prihvatio veliku količinu oborinske vode.

>> FOTO Odzvonilo ruglu iza ‘školaka’, počela je rekonstrukcija igrališta

– Stoga su radovi na rekonstrukciji privremeno obustavljeni do postizanja povoljnijih vremenskih uvjeta kako bi se mogli izvesti kvalitetno i sukladno pravilima struke – dodala je Ivančić.

Podsjetila je da će se rekonstrukcijom sportskih terena urediti kružna tartan staza za trčanje oko cijele dostupne površine, dva terena za košarku, jedan za rukomet, jedan za mali nogomet, zaletište za skok u dalj s jamom, vježbalište sa spravama i vježbalište za bacanje kugle. Završna obloga svih sportskih terena i vježbališta bit će gumirana podloga, uz akrilni završni premaz. U sklopu projekta izgradit će se i nove armirano betonske tribine, sanirat će se postojeća ograda oko igrališta te izvesti vanjska rasvjeta.

– Potpisivanjem ugovora utvrđen je rok za izvođenje radova od 130 dana, ali dinamiku izvođenja radova i završetak radova odnosno završeni radovi asfaltiranja i radovi na završnom sloju sportskih terena će ovisiti o vremenskim uvjetima – zaključila je.

zatvori