Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Podravkašice u subotu dočekuju favorizirane Norvežanke, Obrvan: Dok si hrabar onda te prati i zrnce sreće

Rukometašice Podravka Vegete u subotu u koprivničkoj Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo dočekuju norveški Storhamar.

Utakmica se igra u 16 sati u sklopu trećeg kola Europske lige, a susret su u prostorijama kluba danas najavili trener Podravke Ivica Obrvan te igračice Josipa Mamić i Lea Franušić.

Obrvan je uvodno istaknuo kako se radi o jakim protivnicama.

– One su sigurno favoriti, bez obzira na to što igramo u Koprivnici. Nama vjetar u leđa treba biti zadnja odigrana utakmica u kojoj smo pobijedili još jednog favorita iz naše skupine. Dobitak iz tog susreta je spoznaja da se i protiv boljih može, da se ne treba nikada predavati i da uz dobru pripremu koju su djevojke pokazale možemo doći do uspjeha. Dok vjeruješ i dok si hrabar onda te prati i zrnce sreće – kazao je.

>> FOTO Rukometašice Podravka Vegete pred domaćom publikom svladale danski Nykobing

Dodao je kako bez obzira na prošlotjednu pobjedu vjeruje da njegova ekipa neće previše poletjeti, već će se čvrsto na nogama kvalitetno pripremiti za nadolazeću utakmicu.

Snimio Valentino Štefanek.

– Naše subotnje protivnice su izuzetno dobra momčad i zadnju utakmicu pobijedile su s 20 razlike. Naime, njihova individualna kontra je gotovo dovedena do savršenstva i ne trpi previše ishitrenih šutova. Golmanica je izuzetno kvalitetna pa će trebati puno strpljenja i uključit ćemo glave da se spriječi taj tranzicijski dio. Što više u tome budemo uspijevali, naše šanse će biti veće. Vjerujem da možemo pružiti još jednu dobru utakmicu, a na tragu prethodne, mislim da imamo šansu postignuti i kvalitetan rezultat – objasnio je.

Također, trener Obrvan se osvrnuo i na odaziv publike tijekom prošle utakmice.

– Mislim da je posjećenost bila dobra, ali može biti i bolja. No to sve dolazi i s igrama koje pružate te s požrtvovnošću na terenu. Sada smo na pravom tragu da se to dogodi – zaključio je i pozvao sve da u subotu dolaskom pruže još veću podršku.

Podravkašica Josipa Mamić je kazala kako se kod Storhamara radi o boljoj ekipi od danskog Nykobinga stoga je potrebno bolje se i pripremiti.

Snimio Valentino Štefanek.

– One više trče i kažnjavaju apsolutno svaku grešku, dok mi moramo smanjiti naše tehničke pogreške i ne natrčavati se s njima. Moramo igrati čvrstu obranu kako bismo pomogle našim vratarkama. Moramo smanjiti i trčanje njihovog lijevog krila jer svaka lopta koju “prodamo” ići će sigurno na lijevu stranu. Taktički se pripremamo još od utorka i vjerujem kako ćemo do subote uz pomoć trenera biti spremne. Idemo se boriti i igrati lijepu utakmicu – rekla je.

Podravkašica Lea Franušić navela je neke jače i slabije strane subotnjih protivnica.

Snimio Valentino Štefanek.

– Njihov najjači adut su kontre gdje kažnjavaju svaku grešku u roku od pet sekundi. Treba nam čvrsta i kompaktna obrana, a u napadu što mirnije bez nekih polušutova i polušansi – zaključila je Franušić.


Portal Drava.info najsretnije čitatelje daruje s po dvije ulaznice za subotnju utakmicu Podravka Vegete i Storhamara. Dobitnice ulaznica su Jasenka Jakupanec, Manuela Lončarić i Helena Pintarić. Daljnje upute poslali smo vam u Facebook inbox.

zatvori