Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO Do kraja dana u koprivničkoj bolnici očekuju se tri nove bebe, Koren: Vjerujem da nam negativna statistika neće umanjiti radost

Lijepe vijesti stižu i danas iz rodilišta koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek; do kraja dana očekuje se rođenje tri bebe.

Voditelj Odjela za ginekologiju i opstetriciju dr. Ivica Stanišić podsjetio je na prvu ovogodišnju bebu rođenu u koprivničkoj bolnici i dodao kako bi odjel trebao biti još bogatiji do kraja dana.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Prvo dijete rođeno je 1. siječnja u četiri sata, a riječ je o dječaku i rodilji s područja Koprivničko-križevačke županije. Dijete i majka su dobro i uskoro će kući. Trenutno su tri rodilje u rađaonici i nadamo se da će do kraja dana biti još zdravo rođenih beba – istaknuo je.

>> LIJEPE VIJESTI Prva ovogodišnja beba u koprivničkoj bolnici je dječak Lovro

Komentirao je i statistiku pada novorođenčadi s obzirom na to da je protekle godine bilo sedam poroda manje nego godinu prije.

– U vrijeme rata bilo je više od 1.000 poroda, nakon toga sve pomalo pada. Najveća razlika bila je s 2021. godine na 2022. godinu, odnosno 100 poroda manje. Konstantan pad se nastavlja većom ili manjom dinamikom, a ne izdvajamo se nažalost iz nacionalnog trenda pada broja poroda – zaključio je.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren danas je posjetio rodilje te im podijelio prigodne poklone.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Od svih odjela u našoj bolnici ovo je najsretniji pa vjerujem da nam ni negativne brojke neće umanjiti radost. Činjenica je da su ovi negativni brojčani trendovi sada već višegodišnji i to je trend na koji mi ne možemo značajno utjecati da bi se on promijenio – kazao je.

Majka prvorođene bebe ove godine u koprivničkoj bolnici Jelena Nemčić rekla je da je porod protekao brzo.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Sve je počelo u 2023. godini, a završilo u 2024. godini. Relativno brzo je bilo, nekih osam sati sveukupno. Osjećam se dobro, samo još da beba počne jesti kako treba – poručila je.

zatvori