Petak, 10. svibnja 2024.

LIJEPE VIJESTI Prva ovogodišnja beba u koprivničkoj bolnici je dječak Lovro

U koprivničkoj Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek jutros oko četiri sata rođena je prva ovogodišnja beba.

Voditelj Odjela za ginekologiju i opstetriciju dr. Ivica Stanišić rekao je da se rodio dječak Lovro, težak 3.600 grama i 52 centimetra dug te dodao da su majka i dijete dobro.

– Prošle godine imali smo 975 poroda, nažalost sedam manje nego godinu prije. Imali smo pritom osam blizanačkih trudnoća – kazao je dr. Stanišić.

Snimio Valentino Štefanek.

Koprivničku bolnicu na Novu godinu već tradicionalno je posjetio i gradonačelnik Mišel Jakšić koji je tom prilikom svim djelatnicima bolnice zaželio sretnu novu godinu.

– Znamo koliko nam ti ljudi znače i uvijek nam je lijepo kad ih možemo obići u ovakvim prigodama jer ovo je stvarno jedna slatka prigoda – istaknuo je Jakšić.

Snimio Valentino Štefanek.

Ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić napomenuo je da mu je zadovoljstvo ugostiti gradonačelnika i da je riječ o jednoj jako lijepoj tradiciji.

– Unatoč smanjenju broja rođenih beba, nastojimo održati standard pružanja zdravstvene usluge u našem rodilištu koje je Prijatelj djece, baš kao i bolnica. Vjerujem da ćemo u narednom vremenu u održavati taj standard i dodatno stimulirati aktivnostima koje se tiču opremanja ali i edukacije kadrova u rodilištu – naglasio je dr. Devčić.

Osvrnuo se i na činjenicu da je s današnjim danom upravljačka prava nad bolnicom preuzela država.

– Ništa značajno se ne mijenja što se tiče kvalitete zdravstvene usluge, odnosno dostupnosti zdravstvene zaštite u bolnici, dapače, koristit ćemo razne alate koji su nam sad na raspolaganju da se stvari poboljšaju – zaključio je ravnatelj.

Snimio Valentino Štefanek.
zatvori