Petak, 5. srpnja 2024.

Šinterica dobra srca Nina Verčević: Oslanjamo se na financijsku pomoć volontera i građana, brinemo o mačkama, kastriramo ih…

Na današnji dan obilježava se Međunarodni dan volontera, a tom prilikom tajnica koprivničke Udruge Šinterice dobra srca Nina Verčević istaknula je kako su volonteri od velike važnosti.

– Aktivnosti koje provodimo su volonterske, a to su kastracije, briga oko mačaka i edukacije. Trenutno imamo oko 20 aktivnih volontera – ističe.

Ukratko je pojasnila i na koji način građani mogu postati volonteri u ovoj udruzi.

– Svi zainteresirani se mogu javiti na e-mail udruge ili na Facebook stranicu udruge. Nakon toga ih kontaktiramo, obavimo telefonski razgovor i upoznajemo ih s osnovnim stvarima koje su vezane uz udrugu, ciljevima i dužnostima koje obavljamo. Također, volonteri prolaze kraću obuku i uživo, a ovisno o tome koje područje volontiranja odaberu – kazala je Verčević.

>> Veronika Kušek: Volontiranje je gušt, ali i obaveza, svaki volonter daje dio sebe i testira svoje granice, povlači kad je teško, ali sve to vrijedi

Kako Udruga Šinterice dobra srca nije gradsko sklonište, niti ima službene ugovore s općinama, velikim dijelom se oslanja na financijsku pomoć volontera i građana koji su spremni pomoći u obliku donacija.

– Tu naravno uskaču i manji obrti tako da, osim volontiranjem i udomljavanjem mačaka, građani nam mogu pomoći donacijama u vidu financijskih sredstava, hrane i sredstava za čišćenje. Sve nam je dobrodošlo – zaključila je.

zatvori