Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

U Virju će se predstaviti monografija o povijesti općine, Cik: Istraživanjima je nastalo opsežno i zanimljivo djelo

Monografija objavljena u povodu 30. obljetnice osnutka Općine Virje bit će predstavljana povodom Martinjskih dana općine Virje.

Predstavljanje monografije će se održati u društvenom domu u Virju u četvrtak od 19:30 na Predmartinjskoj večeri kulture, dok će se prije predstavljanja u Župnoj crkvi sv. Martina održati i sveta misa.

>> MARTINJSKI DANI OPĆINE VIRJE Koncert će održati popularni Jole, a očekuju nas i fišijada, sajam rukotvorina, bakljada i vatromet…

O monografiji je za Podravski radio govorio direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravine Nikola Cik.

– Virje se može ponositi svojim izdavaštvom jer rijetko koja sredina u našoj okolici ima dugu tradiciju izdavanja knjiga, stvarno se svake godine u Virju objavi nešto novo. Ovogodišnja Predmartinjska večer kulture bit će u potpunosti posvećena monografiji koja je nastala u povodu 30. obljetnice Općine Virje, a monografija, kao što to i naziv govori, je priča o Virju. Naravno, ne samo o proteklih 30 godina Virja, već i o cijeloj povijesti te svemu onomu što se moglo prikupiti. Provedena su istraživanja u arhivima te na novim izvorima i evo, nastalo je dosta opsežno i zanimljivo djelo – kazao je Cik.

zatvori