Četvrtak, 16. svibnja 2024.

MARTINJSKI DANI OPĆINE VIRJE Koncert će održati popularni Jole, a očekuju nas i fišijada, sajam rukotvorina, bakljada i vatromet…

Objavljen je program obilježavanja Martinjskih dana Općine Virje 2023.

Proslava će početi 3. studenog, a završiti 12. studenog i pripremljen je niz zanimljivih aktivnosti i zbivanja.

Prvog dana proslave u društvenom domu u Virju očekuje nas otvorenje izložbe slika Likovne sekcije Hrvatskog pjevačkog društva Ferdo Rusan, a potom i cjelovečernji koncert ovog društva.

Dan nakon, 4. studenog, pod šatorom na Trgu Stjepana Radića u prijepodnevnim satima će se održati fišijada i sajam rukotvorina i domaćih proizvoda uz prodajnu izložba kolača udruga žena s područja općine Virje, a koncert će održati Puhački orkestar DVD-a Virje. U društvenom domu u isto će se vrijeme održavati 1. Martinjski šahovski kadetski turnir. Istog dana uslijedit će i Martinjska šetnja vinskom stazom, a u večernjim satima i predstavljane slikovnice “Priča o pjesniku” u povodu 120. obljetnice rođenja Đure Sudete. Drugi dan proslave završit će zabavom uz Aquarius bend.

Proslava će se nastaviti i u nedjelju te tijekom čitavog narednog tjedna, a posebno veselo bit će 11. studenog kada će dan početi budnicom kroz sva mjesta općine, a nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća na mjesnom groblju uslijedit će mimohod te zatim i scenski prikaz dobročiništva sv. Martina u 10:45 u Župnoj crkvi sv. Marka. Potom će uslijediti svečana sveta misa. U 13 sati u društvenom domu održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Virje, a u dvorištu DVD-a Virje u 19:30 počet će bakljada i vatromet. Joško Čagalj – Jole od 21 sat zabavljat će okupljene pod šatorom na Trgu Stjepana Radića, a predgrupa će mu biti Enigma.

Spomenimo i da Virovci ovom proslavom obilježavaju 30. obljetnicu Općine Virje, 10. obljetnicu Športskog ribolovnog kluba Krap, 20. obljetnicu Udruge vinogradara, voćara i pčelara Općine Virje, 90. obljetnicu DVD-a Donje Zdjelice, 95. obljetnicu DVD-a Miholjanec, 115. obljetnicu Nogometnog kluba Podravac, 145. obljetnicu DVD-a Virje, 145. obljetnicu Narodne knjižnice Virje te 190. obljetnicu izgradnje župne crkve sv. Martina.

Program obilježavanja Martinjskih dana Općine Virje 2023. sa svim aktivnostima po danima i točnim satnicama donosimo vam u nastavku članka.

Izvor: Općina Virje
Izvor: Općina Virje
zatvori