Subota, 4. svibnja 2024.

Tehničar je jesenski prvak Četvrte lige, Mađarić: Igramo tehnički dotjeran i za oko najljepši nogomet, no problem nam je efikasnost

Nogometni klub Tehničar je osigurao jesenski naslov prvaka u Četvrtoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica.

O dojmovima nakon uspješne sezone Cvetkovčana razgovarali smo s predsjednikom kluba Josipom Mađarićem koji se osvrnuo na prvih 13 odigranih kola, formu ekipe, ali i planove za nastavak prvenstva.

– Ovu polusezonu smo završili na prvom mjestu i iskreno rečeno, ne znam koliko je to stvarni odraz našeg razvoja u smislu kvalitete. Pokušavam biti objektivan i mislim da je kvaliteta lige nešto pala u odnosu na prošlu sezonu, posebno potencirano odlaskom Pitomače. Zadržali smo ipak određenu kvalitetu koja se na kraju i pokazala, no imamo problem koji ćemo nastojati riješiti kroz zimski prijelazni rok, a to je efikasnost koja nam je u nekim utakmicama bitno ugrožavala rezultat. No, rezultati su se na kraju poklopili i s pet bodova prednosti osigurali smo naslov jesenskih prvaka. Poradit ćemo na efikasnosti i dovesti neke nove igrače, nastavljamo tu praksu i na kraju prvenstva želimo biti prvi – otkrio je Mađarić.

Prostor za poboljšanje dakle definitivno postoji, dodao je.

– U odnosu na prošlu sezonu kad smo bili treći, tada smo bili barem duplo efikasniji nego ove sezone; nije bilo utakmice na kojoj posjed nije bilo uvjerljivo na našoj strani. Igramo ipak lijep, tehnički dotjeran i za oko najljepši nogomet u ligi, a kod efikasnosti ćemo pokušati napraviti iskorak za proljetni dio sezone. Iskreno rečeno, mi vam možda više gledamo u pravcu Županijskog nogometnog kupa nego prvenstva, no lijepo je biti prvi i osvojiti prvenstvo. Što se tiče Kupa posebno, moramo se pojačati na mjestima centralnih napadača – naglasio je predsjednik.

Kada je riječ o nastavku natjecanja u Kupu, ambicije su velike.

– Ambicije u Kupu su nam doći do kraja, iskreno rečeno. U tom nam je dijelu dosad išlo dobro, pred nama su četvrtfinale i polufinale pa ćemo vidjeti gdje ćemo i kako ćemo dalje. U tom pravcu ćemo isto imati određene promjene u ekipi – poručio je.

Tijekom zimskog odmora u Cvetkovcu neće biti prave pauze pa će se, osim na pojačanjima, raditi i na infrastrukturi.

– Upravo izrađujemo projekt po natječaju Ministarstva turizma i sporta, htjeli bismo napraviti zalijevanje i drenažu jer imamo problem s igralištem. To nam je prioritet – spomenuo je Mađarić.

Još se osvrnuo i na Četvrtu nogometnu ligu Bjelovar-Koprivnica-Virovitica rekavši da je ona u nekim segmentima zapravo uzaludna.

– Osim činjenice da je kvaliteta postojeće lige nešto opala, nesporno je da pada i broj gledatelja, a možda je u svemu tome najgore to što je ta Četvrta liga sada, gledajuću format natjecanja, pomalo uzaludna; razgovarajući s klubovima koji se sada natječu u ovoj ligi, ni jedan klub nema ambicije niti objektivno može igrati Treću hrvatsku nogometnu ligu Sjever. Posebice tu apostrofiram na manje gradove poput Slatine i Čazme – ako oni procjenjuju da ne mogu ispuniti uvjete i igrati Treću ligu, onda to ne može ni nitko drugi. Pitomača je jedini klub koji je nakon par godina otišao u Treću ligu – naveo je.

>> NOVOSTI NA TRAVNJACIMA Od iduće godine igrat će se Elitna liga, Mađarić: Četvrta liga dala je svoje, želimo naše derbije i povratak gledatelja

Upravo zbog toga tvrdi da je formiranje Elitne lige i više nego dobra odluka.

– Kvaliteta natjecanja i nogometa u Elitnoj ligi koja će se igrati od jeseni ni u kojem slučaju neće zaostajati, a bit će jeftinija i još važnije, bit će bitno posjećenija od sadašnje Četvrte gdje broj gledatelja drastično opada iz sezone u sezonu. Četvrta liga više nije atraktivna niti gledateljima, a ni medijima – zaključio je Mađarić.

Spomenimo za kraj da je Tehničar slavio u 10 ovosezonskih susreta te je upisao dva remija uz svega jedan poraz. Tablicu predvodi s 32 boda, pet više od drugoplasirane Bilogore 91, odnosno sedam više od trećeg Borca.

zatvori