Nedjelja, 28. travnja 2024.

Podravec je jesenski prvak Druge lige, Rumek: Stvari su jednostavno sjele na svoje mjesto, imamo mir u svlačionici, dobre igrače i trenera, podršku navijača…

Nogometni klub Podravec iz Torčeca je osigurao jesenski naslov prvaka u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi.

Torčanci su u prvih 12 ovosezonskih kola ostvarili čak 11 pobjeda uz svega jedan remi, a poraz, shodno navedenom, nisu zabilježili niti jednom. Trenutno su tako prva momčad Druge lige s 34 boda, no vjerno ih prati Prekodravac koji je drugi s 30 bodova.

O dojmovima nakon i više nego uspješne polusezone koja se ovog vikenda privodi kraju razgovarali smo s predsjednicom kluba Anom Rumek koja nam je rekla da je ovaj uspjeh postignut jer su neke stvari u Podravcu jednostavno sjele na svoje mjesto.

– Imali smo najmanje primljenih golova, jednu neriješenu utakmicu te niti jednu izgubljenu i to je lijep rezultat u odnosu na naše probleme prethodnih sezona. Malo će zvučati kao da se hvalimo i neću nikog imenovati, ali sve je dobro ispalo jer smo stvarno imali najbolju obranu i golmana koji su primili najmanje golova u ovoj polusezoni. Na sredini terena nam je čovjek koji je veliki sportaš i daje više od 100 posto, dok nam je u napadu igrač koji konkurira za najboljeg strijelca Druge lige, a po riječima struke, imamo i najjačeg tehničara u ligi koji nam jako puno znači – istaknula je Rumek.

Govori se da je u nogometu bitna sreća, nastavila je, i poručila da je Podravec stvarno imao dosta sreće, ali i ono najbitnije, mir u svlačionici.

– Za to najveća zahvala ide našem treneru Milanu Manojloviću koji je po meni najbolji trener u Drugoj ligi. On je na sve nas ostavio jako dobar dojam, pravi je motivator i prije svega autoritet. On stalno ističe da je Podravec naš klub, bez obzira na to je li netko iz Torčeca ili Zagreba, što je nekima veliki trn u oku našeg kluba. Velika nam je sreća i što je on i trener i igrač; igra kad god je potrebno na više pozicija i to nam je veliki plus – otkrila je predsjednica.

Zahvalila je pritom i svim djelatnicima kluba jer, kako je navela, uspjeha ne bi bilo da nema kuhara te članova koji brinu o opremi, financijama… Svi su oni klub, jasno je rekla.

– Nogomet nije samo igranje, plaćanje igrača i taktika, već je on puno više od toga – još je spomenula.

Snimio Tomislav Matijašić.

Kad je pak riječ o planovima i očekivanjima od zimske pauze i proljetnog dijela prvenstva, njih je mnogo.

– Organizaciju kluba želimo podići na još višu razinu kao i svaki drugi klub, to je činjenica. Želimo poboljšati uvjete za bavljenje nogometom mladim naraštajima, ali i kvalitetnom sastavu seniora. Ponavljam, klub nisu samo igrači i nogomet pa imamo u planu raditi na infrastrukturi, odnosno na objektu kluba, što svlačionica, što tribini… Moramo neke stvari popraviti, a tu smo sigurni da ćemo imati pomoć od Općine Drnje. Naravno, mi ćemo sve to Općini vratiti, no uvelike nam je potrebna njena pomoć. To sve nam je prioritet kako bi dečki imali čim bolje uvjete – ispričala je Rumek.

Rumek je podsjetila i da Podravec ove godine slavu 75. obljetnicu kluba zbog čega je spomenuti uspjeh na kraju ove polusezone najbolji mogući poklon, mišljenja je.

– Imamo veliku godišnjicu i veliko hvala našim Torčancima koji su osnovali Podravec daleke 1948. godine, ali i hvala svim generacijama koje su svojom igrom, zalaganjem i utjecajem u klubu pridonijele tome da on opstane i danas. Naravno, hvala publici na podršci jer bez nje puno toga ne bi bilo. Svakako se zalažem kao predsjednica da imamo pravu podršku, bez vrijeđanja i neugodnih situacija – to treba biti pravo navijanje – kazala je.

>> [2. ŽNL] Derbi kola igra se u Ždali jer Prekodravcu u goste dolazi jesenski prvak, dok Omladinac dočekuje Sokol

Spomenimo za kraj da u zadnjem ovogodišnjem kolu Torčanci igraju veliki derbi; u nedjelju u 14 sati gostuju kod već spomenutog drugoplasiranog Prekodravca.

– Imamo veliko poštovanje prema Prekodravcu. Ovo je treća polusezona zaredom gdje mi igramo zadnju utakmicu s njima. Uvijek smo imali rivalstvo i problema jer su stvarno odličan klub, a koliko znam, i njihov igrač konkurira za najboljeg strijelca lige. Mislim da će utakmica biti dobra, oni na svojoj Facebook stranici spominju neke ozljede, no svi se mi s takvim stvarima borimo, ali nadam se da će utakmica biti dobra, pa neka bolji pobijedi. To nam je jedna od najvažnijih utakmica ove sezone uz utakmicu protiv Omladinca; meni je Omladinac sam po sebi strahovito simpatičan jer je u nekoliko godina stvorio sve to što ima, a i igrači su mu mladi – zaključila je Rumek.

zatvori