Utorak, 14. svibnja 2024.

[2. ŽNL] Derbi kola igra se u Ždali jer Prekodravcu u goste dolazi jesenski prvak, dok Omladinac dočekuje Sokol

Pred nama je posljednje jesensko kolo Druge županijske nogometne lige.

Riječ je o 13. kolu koje započinje u subotu u 14 sati kad su na rasporedu dvije utakmice.

U Herešinu Omladincu u goste dolazi Sokol. Omladinac se trenutno nalazi na trećem mjestu na prvenstvenoj ljestvici s istim brojem bodova kao i drugoplasirani Prekodravac. Omladinac u utakmicu ulazi kao veliki favorit jer mu u goste dolazi momčad koja u posljednje vrijeme nije u najboljoj formi.

U drugoj utakmici dana Viktoriji u goste dolazi Mičetinac. Viktorija je nakon jako dobrog početka sezone u posljednjih nekoliko kola u silaznom nizu. Tako u posljednjih pet kola ima osvojen tek jedan bod. Ispiranje gorkog okusa loših izvedbi Viktorija bi ovog vikenda trebala isprati jer joj u goste dolazi pretposljednja momčad prvenstvene ljestvice te u utakmicu ulazi kao favorit.

Preostalih pet utakmica igra se u nedjelju s početkom u 14 sati.

Derbi kola igra se u Ždali gdje trenutno drugoplasirani Prekodravac dočekuje Podravec, jesenskog prvaka lige. O ove dvije momčadi ne treba previše govoriti. Obje momčadi u jesenskom su dijelu prvenstva pokazale izuzetan nogomet što pokazuju i rezultati. Ove dvije momčadi dijele tek četiri boda i trebala bi ovo biti prava poslastica za kraj jesenskog dijela prvenstva.

Mladost iz Koprivničkih Bregi nakon prošlotjednog teškog poraza od Prekodravca u posljednjem kolu dočekuje Gošk. Obje momčadi katastrofalno su započele sezonu da bi u posljednjih nekoliko kola došle u formu što pokazuju i pozitivni rezultati. Trebala bi ovo biti vrlo zanimljiva utakmica bez izraženog favorita.

Najlakši zadatak, barem u teoriji, u posljednjem kolu očekuje nogometaše Drave iz Podravskih Sesveta koji odlaze na gostovanje u Reku. Reka je dobro krenula u sezonu ostvarivši u prva četiri kola tri pobjede, nakon čega niže samo poraze. Zbog iznimno loše forme Reke, Drava u nedjeljnu utakmicu ulazi kao veliki favorit.

Sigečka Mladost na domaćem terenu dočekuje Čvrstec. Iako se domaćini na prvenstvenoj ljestvici nalaze čak četiri mjesta ispod Čvrsteca, Mladost je u jesenskom dijelu prvenstva pokazala da itekako može igrati i zna parirati bodovno puno boljim momčadima. Tako da bi ova utakmica trebala biti izrazito zanimljiva, bez izraženog favorita.

U Novom Virju Graničaru u goste dolazi Gornja Rijeka. Graničar se trenutno nalazi na petom mjestu na prvenstvenoj ljestvici te puše za vrat četvrtoplasiranoj Viktoriji koja mu bježi za svega tri boda. Za očekivati je da će se nedjeljni domaćini potruditi uzeti puni plijen na domaćem terenu kako bi se s pobjedom oprostili od jesenskog dijela prvenstva.


Raspored 13. kola Druge županijske nogometne lige:

11.11.2023 14:00 Herešin NK Omladinac – NK Sokol
11.11.2023 14:00 Vojakovac NK Viktorija – NK Mičetinac
12.11.2023 14:00 Koprivnički Bregi NK Mladost – NK Gošk
12.11.2023 14:00 Novo Virje NK Graničar (NV) – NK Gornja Rijeka
12.11.2023 14:00 Reka NK Reka – NK Drava (PS)
12.11.2023 14:00 Sigetec NK Mladost – NK Čvrstec
12.11.2023 14:00 Ždala NK Prekodravac – NK Podravec

zatvori