Utorak, 7. svibnja 2024.

Koprivnica sutra slavi svoj rođendan, pripremljen bogat vikend program

Koprivnica sutra slavi svoj 667. rođendan, a i ove je godine pripremljen bogat slavljenički program.

Svečana sjednica na kojoj će, između ostalog, zaslužni građani primiti svoja priznanja, održat će se danas s početkom u 11 sati u Domoljubu, a pred nama je vikend pun raznih aktivnosti.

Tako će sutra na Zrinskom trgu od devet do 12 sati održati humanitarna prodaja jabuka, a sakupljena sredstva donirat će se Sportskoj udruzi Veliko srce Koprivnica, zatim izložbeno-prodajna manifestacija koprivničkih udruga, obrtnika, OPG-ova i sportskih klubova te glazbeno-plesni nastupi vrtića, osnovnih škola, plesnih klubova i udruga.

Gradonačelnik tradicionalno i ove godine časti kavom i čajem, a u Galeriji Mijo Kovačić u 12 sati održat će se i završna svečanost književnog festivala “Galovićeva jesen”.

Na rasporedu je i mimohod povijesnih postrojbi pri čemu su postrojavanje i mimohod do crkve svetog Nikole predviđeni u 9:30, u 10 sati je misa posvećena svim hrvatskim braniteljima, u 10:30 bit će postrojavanje i mimohod do glavnog gradskog trga i gradske vijećnice, u 10:45 prijavak povijesnih postrojbi i streličara gradonačelniku ispred vijećnice, od 11 je druženje povijesnih postrojbi, streličara i građana na gradskom trgu i terasama, a u 11:45 postrojavanje povijesnih postrojbi, streličara i izvođenje počasnog plotuna za sve branitelje i prvog zapovjednika Zvonka Strica Pandurića u pročelju gradskog parka, a povratak na gradske bedeme očekuje su u podne.

U Sportskoj dvorani Josip Samaržija Bepo u 20 sati počinje koncert “Koprivnica grade moj”, a nastupaju Vanna te Sanja, Marinko i Zec koji će izvoditi najveće hitove grupe Novi fosili.

Rođendanski program nastavlja se i u nedjelju pa će se tako u dvorani Srednje škole Koprivnica od 10 do 13 sati proslaviti 25 godina Male sportske škole. Bit će tu prikaz vježbanja u grupama – mini tenis, mini nogomet, mini rukomet, ritmička gimnastika, bazični treninzi za djevojčice i dječake.

Dodajmo na kraju da će se održati i 45. utrka grada Koprivnice za djevojčice i dječake vrtićke i predškolske dobi.

zatvori