Srijeda, 15. svibnja 2024.

JOŠ SAMO MALO Golubić: Uskoro puštamo u promet podvožnjak, a do 15. prosinca rotor kod nadvožnjaka

Građani Koprivnice, ali i svi ljudi koji voze gradom, još će samo malo živce gubiti na zakrčenim prometnicama.

Naime, Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo, danas je na smotri zimske službe istaknuo kako bi ovog tjedna u promet trebao biti pušten podvožnjak u Ulici Ivana Česmičkoga.

>> FOTO/VIDEO: SMOTRA ZIMSKE SLUŽBE Jakšić: Meteorolozi najavljuju blagu zimu, ali moramo biti spremni

– Riječ je o investiciji HŽ-a za koju je rok prolongiran. Kao što možete vidjeti i sami nosivi sloj je nešto na čemu se radi i zadnja informacija koju imam je da bi do 15. studenog, odnosno računajmo ovaj tjedan, trebalo biti gotovo. Tako da bi Ulica Ivana Česmičkog svakako najkasnije drugi tjedan trebala biti u prometu, dok će za nastavak prema Pavelinskoj ulici trebati još neko vrijeme pričekati – kazao je Golubić.

Snimio Valentino Štefanek.

Pročelnik se osvrnuo i na gradnju rotora na Križevačkoj cesti u Koprivnici.

– Što se tiče investicije Hrvatskih cesta, a to je rotor na ulasku u Koprivnicu na cestama D2 i D41, investicija za sada ide prema terminskom planu. Očekivano je, ako vrijeme posluži, odnosno ako ne bude previše kišnih dana i ako temperature dozvole habajući sloj, da će spomenuto raskrižje do 15. prosinca biti gotovo – istaknuo je.

Iako je ove godine bila u planu rekonstrukcija Ulice Ante Starčevića, Golubić je naglasio kako rekonstrukcija nije još uvijek počela zbog gužvi u prometu.

– Rekonstrukcija je bila najavljena programom građenja za ovu godinu, no nije počela jer smo se morali uskladiti s projektom Aglomeracije te svih ostalih investicija. Moramo razmišljati o protočnosti prometa u gradu. Nakon što Pavelinska ulica bude završena omogućit ćemo dovoljnu protočnost kroz nju kako bi mogla početi rekonstrukcija u Starčevićevoj. Ne želimo početi radove u Starčevićevoj prije nego što otvorimo ostale prometnice koje će primiti taj promet kako ne bi došlo do još većih gužvi – zaključio je Golubić.

zatvori