Nedjelja, 19. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO: SMOTRA ZIMSKE SLUŽBE Jakšić: Meteorolozi najavljuju blagu zimu, ali moramo biti spremni

Uoči početka rada koprivničke zimske službe danas je u dvorištu Kominga održana smotra vozila.

Zimska služba svoj rad započet će u srijedu i radit će sve do 15. travnja iduće godine.

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, na smotri se našalio kako samo nebo zna što građane Koprivnice očekuje u vezi vremenskih prilika i neprilika ove zime.

Snimio Valentino Štefanek.

– Na području grada imamo 250 kilometara cesta i 100-tinjak kilometara pješačko-biciklističkih staza. Kao i svake godine naša se zimska služba pripremila za eventualne zimske uvjete. Proteklih godina nismo imali baš previše snijega. Meteorolozi kažu da nas i ove godine vrlo vjerojatno očekuje slična zima, ali moramo biti spremni, posebno ako uzmemo u obzir da se može pojaviti poledica i potreba za solju i sipinom. Dakle tu su naše cure i dečki definitivno spremni – naglasio je gradonačelnik.

Jakšić je dodao kako građani ne moraju biti zabrinuti zbog raskopanih ulica jer to ne utječe na rad zimskih službi.

– Kada padne snijeg i ralica mora ići van, njima dođe na isto je li raskopana ulica ili ne. Čistili smo mi i šljunčane ceste prije 10, 20, 30, 40 godina – zaključio je.

Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo, naglasio je kako su ugovoreni održavatelji Koming i Komunalac.

– Osigurali smo ukupno 200.000 eura za potrebe zimske službe. Službe su sa svojim vozilima i materijalima za posipavanjem spremne – naglasio je Golubić.

Nedeljko Potroško, direktor Kominga, istaknuo je kako je nabavljen novi traktor s ralicom i posipačom.

Snimio Valentino Štefanek.

– Nabavljen je novi posipač, dvije nove kombinirke, a ostala oprema je obnovljena i pripremljena za zimu. Fali nam nešto malo ljudi, no ne što se tiče voznog parka već građevinaca. Zasad nastojimo to rješavati s kooperantima i s radnom snagom s našeg područja, ali nećemo to moći još dugo – zaključio je.

Ovaj programski sadržaj je nastao u suradnji s Gradom Koprivnica.

 

Smotra vozila Zimske službe Grada Koprivnice

Objavljuje Drava.info u Nedjelja, 12. studenoga 2023.

zatvori