Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO Zadnji dan Obrtničkog i gospodarskog sajma u Križevcima obilježen panel raspravom, izložbom malih životinja i izborom najboljeg štanda

U tijeku je zanimljiv program trećeg dana 25. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije.

Na rasporedu je prvo bila 49. Međugradska i 32. Međužupanijska izložba malih životinja kojoj su prisustvovali koprivničko-križevački župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, dekanica Veleučilišta u Križevcima Marcela Andreata-Koren, predsjednik Udruge hrvatskih pasmina peradi Kukmica Milan Mišir te direktor sajma Božo Barać.

Tom su se prilikom prigodnim riječima obratili župan Koren i dekanica Andreata-Koren koji su organizatorima zahvalili što svake godine sudjeluju u programu te su naglasili važnost očuvanja i zaštite autohtonih hrvatskih pasmina peradi, naveli su u Službi ureda župana.

U nastavku je održana panel rasprava “Vinska klijet – graditeljska baština, kulturno dobro ili turizam?” na kojoj se raspravljalo o aktualnoj problematici vezanoj za registraciju klijeti kao smještajnih kapaciteta i novostima u zakonskoj regulativi, a stručnjaci su dali prijedloge rješenja te predstavili primjer dobre prakse.

Iz Službe ureda župana navode kako je održan i program “Okusi Podravine i Prigorja” čiji je organizator Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.

Zatim je na red došao odabir najatraktivnijeg izložbenog prostora, a prvo mjesto je osvojila Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije. Drugo mjesto pripalo je štandu DN suveniri koji spada u Obrtničku komoru Bjelovarsko-bilogorske županije, dok je treće mjesto zauzeo štand Vino voće povrće j.d.o.o. iz Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije.

Dodajmo kako je u večernjim satima na rasporedu i nagradna igra te službeno zatvaranje sajma.

>> FOTO/VIDEO Mali i veliki modeli oduševili krasnim kreacijama na reviji u Križevcima

Podsjetimo, sajam je svečano otvoren u petak te su se na njemu predstavili brojni izlagači iz Hrvatske i inozemstva. Održane su panel rasprave, nastup dječjih vrtića te revija frizura i modna revija.

zatvori