Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO U Virju počeo 2. Memorijalni turnir Petar Sočec Tomić, okupili se brojni košarkaši

U sportskoj dvorani u Virju počeo je 2. Memorijalni turnir Petar Sočec Tomić.

Riječ je o turniru koji organizira Košarkaški klub Podravac u čast tragično preminulog igrača Podravca Petra Sočeca Tomića, a sudjeluju tri juniorske ekipe – Dubrava iz Zagreba, Međimurje iz Čakovca i domaćin Podravac. Trebala je zaigrati i ekipa Medveščaka iz Zagreba, no njihov dolazak je otkazan.

Spomenimo i da su predstavnici kluba i Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije prije početka turnira položili vijenac i zapalili svijeće na groblju u Virju i kod murala posvećenog Petru Sočecu Tomiću, a sportski program započeo je svečanim otvorenjem uz prikazivanje filma posvećenog Petru, dok se trenutno odigravaju košarkaški susreti.

Po završetku turnira pobjednik će od obitelji Sočec-Tomić biti nagrađen velikim prijelaznim peharom i peharom za osvojeno prvo mjesto i medaljama, dok će ostale ekipe biti nagrađene peharima i medaljama za osvojena mjesta na turniru. Priznanja će primiti najbolji igrač i najbolji strijelac turnira.

>> Virovski košarkaši ponovno će odati počast tragično preminulom Petru, trener Hrženjak: Dolaze jake ekipe, a turnir je ujedno i opomena mladima na oprez u prometu

O ovom memorijalnom turniru pričali smo i s trenerom Podravca Mirkom Hrženjakom.

– Petar je bio naš igrač koji je tragično preminuo nakon prometne nesreće i u spomen na njega organiziramo natjecanje. Turnir je ujedno i opomena mlađima da se u prometu u današnje vrijeme događaju nesreće gdje su uzrok najčešće brzina i alkohol pa ćemo edukativno djelovati na mlađe naraštaje. Drugi segment turnira je sportski; našim juniorima omogućavamo dodatne utakmice što je bitno za njihov razvoj i u tim susretima imamo kvalitetnije suparnike – istaknuo je trener.

Snimio Tomislav Matijašić.

Dodatan motiv za sudjelovanje igračima je upravo memorijalna nota turnira, nastavio je Hrženjak.

– To je posebno bio slučaj prošle godine s obzirom na to da je tada igrala generacija koja je trenirala s Petrom. Ove godine igraju mlađi dečki, no i oni su poznavali Petra i to im je dodatan motiv da se istaknu na sportskom polju – poručio je.

Turnir je važan i za sportski razvoj juniora jer će domaćoj ekipi ovo biti prilika da igra s ekipama koje nisu iz naše regije.

– Za razvoj juniora jako je bitno imati više utakmica, a pogotovo težih i kvalitetnijih u kojima oni onda pokazuju svoje mogućnosti. Nama je to bitno za njihov razvoj pa da iz našeg omladinskog pogona dobijemo što više igrača koji će kasnije nastupati u seniorskom sastavu – zaključio je Hrženjak.

zatvori