Nedjelja, 12. svibnja 2024.

Virovski košarkaši ponovno će odati počast tragično preminulom Petru, trener Hrženjak: Dolaze jake ekipe, a turnir je ujedno i opomena mladima na oprez u prometu

Košarkaški klub Podravac u Virju organizira 2. Memorijalni turnir u čast tragično preminulog igrača Podravca Petra Sočeca Tomića.

U virovskom klubu govore da će se turnir održati u nedjelju u sportskoj dvorani, a sudjelovat će četiri juniorske ekipe – Medveščak i Dubrava iz Zagreba, Međimurje iz Čakovca i domaćin Podravac.

Prema programu turnira, u 10 sati će predstavnici kluba i Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije položiti vijenac i zapaliti svijeće na groblju u Virju i kod murala posvećenog Petru Sočecu Tomiću.

Prva utakmica u kojoj će snage odmjeriti Podravac i Medveščak na rasporedu je u 11 sati, u 12:30 turnir će biti svečano otvoren uz prikazivanje filma posvećenog Petru, a u 13:15 sastat će se Međimurje i Dubrava. U 15:30 igrat će se utakmica za treće mjesto, a u 17:30 za pobjednika turnira.

Po završetku turnira pobjednik će od obitelji Sočec-Tomić biti nagrađen velikim prijelaznim peharom i peharom za osvojeno prvo mjesto i medaljama, dok će ostale ekipe biti nagrađene peharima i medaljama za osvojena mjesta na turniru. Priznanja će primiti najbolji igrač i najbolji strijelac turnira.

Memorijalni turnir najavio nam je i trener Podravca Mirko Hrženjak.

– Petar je bio naš igrač koji je tragično preminuo nakon prometne nesreće i u spomen na njega organiziramo natjecanje. Turnir je ujedno i opomena mlađima da se u prometu u današnje vrijeme događaju nesreće gdje su uzrok najčešće brzina i alkohol pa ćemo edukativno djelovati na mlađe naraštaje. Drugi segment turnira je sportski; našim juniorima omogućavamo dodatne utakmice što je bitno za njihov razvoj i u tim susretima imamo kvalitetnije suparnike – istaknuo je trener.

Dodatan motiv za sudjelovanje igračima je upravo memorijalna nota turnira, nastavio je Hrženjak.

– To je posebno bio slučaj prošle godine s obzirom na to da je tada igrala generacija koja je trenirala s Petrom. Ove godine igraju mlađi dečki, no i oni su poznavali Petra i to im je dodatan motiv da se istaknu na sportskom polju – poručio je.

Turnir je važan i za sportski razvoj juniora jer će domaćoj ekipi ovo biti prilika da igra s ekipama koje nisu iz naše regije.

– Za razvoj juniora jako je bitno imati više utakmica, a pogotovo težih i kvalitetnijih u kojima oni onda pokazuju svoje mogućnosti. Nama je to bitno za njihov razvoj pa da iz našeg omladinskog pogona dobijemo što više igrača koji će kasnije nastupati u seniorskom sastavu – objasnio je Hrženjak.

Istaknuo je i da je Podravac jedan od kvalitetnijih košarkaških klubova u našoj regiji.

– U zadnje tri godine smo bili prvaci Druge muške lige Sjever i prošle smo godine igrali kvalifikacije za Prvu ligu gdje smo bili i domaćini. Bili smo drugi, no prva dva kluba stječu pravo igranja ove lige i taj smo plasman ostvarili, no zbog financijskih razloga i obaveza igrača bi to bio preveliki zalet pa smo odustali od višeg ranga. Što se tiče mlađih pogona, oni su zadnjih nekoliko godina bili juniorski prvaci regije Sjever i redovito igrali na poluzavršnim natjecanjima gdje su se susretali s ekipama Cibone, Zadra, Splita… – zaključio je trener i pozvao sve ljubitelje košarke da u nedjelju dođu u Virje podržati mlade sportske nade, a ujedno i podržati ovaj virovski klub.

zatvori